Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2013 11:58:19

Smrček: Církevní restituce, zločin století

Smrček: Církevní restituce, zločin století

Hlava církve papež František několikrát informoval o postupu církevních restitucích v českých zemích, že církve mají být chudé a mají být nápomoci potřebným lidem.

Ovšem jeho vyjádření se sám kardinál Dominik Duka nedrží, ten nepřistoupil ani na referendum ohledně zákona o církevních restitucích, že by došlo v něm ke změně.

Pokud církvím byl majetek státem znárodněn, ať tedy prokážou původ majetku, že v minulosti byli vlastníky majetku. Pokud církve by neprokázali, že byl prokazatelně zabaven majetek (prokazatelnými důkazy - fotodokumentace, výpis z katastrálního úřadu apod.), nebyl by jim majetek navrácen.

Církevní restituce považuji za zločin století. Vláda expremiéra Petra Nečase (ODS), dohodla církevní restituce na které by mělo být vynaloženo peněz podle navrhovaného zákonu o majetkovém vyrovnání s církvemi přibližně: 59.272.738.910,- korun. Největší podíl na tom má Církev římskokatolická, která z této cílové částky by měla dostat 47.200.000.000,- korun, ostatní církve by obrželi zbytek z cílové částky, což je 12.072.738.910,- kourn českých.

Církev římskokatolická by se stala nejspíš první nejbohatější společností v České republice, proto je nutné se zamyslet, zda není třeba změnit zákon o církevních restitucích, neboť bychom se mohli vrátit do dob, kdy v kostelech byli vybírány odpustky a desátky. Přiznejme si, že takové doby se nechceme dožít.

Duchovní správci, kteří slouží Bohu při mších srovnávají Boha s demokratickým státem či v kostele kážou o komunistech. Nevím, co měl Bůh a komunisté společného?

Martin Smrček
předseda MO Milevsko SPOZ 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama