Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 11:54:03

Štengl: Nezaujatá česká média? Bohužel zatím jen utopie

Štengl: Nezaujatá česká média? Bohužel zatím jen utopie

Volební kampaň probíhá na plné obrátky a česká média, zdá se, dostala jasné zadání.

Jinak si totiž nedovedu vysvětlit dnešní článek na serveru lidovky.cz a neustálé útoky na jakýkoliv krok hlavy našeho státu Miloše Zemana a kritiku čehokoliv, co prezident udělá. Pokračuje tak negativní publicita z prezidentské kampaně.

V dnešním článku na serveru Lidovky.cz (http://www.lidovky.cz/zeman-s-fischerem-usetri-statisice-za-zpozdene-miliony-dan-platit-nemusi-1lr-/zpravy-domov.aspx?c=A130906_143044_ln_domov_spa) jsem se opět přesvědčil, že se tu měří dvojím metrem. Opakovaně jsme během kampaně upozorňovali na důležité nedostatky, které zákon o přímé volbě prezidenta obsahoval. Ze zákona o dani darovací pak od začátku zcela jasně vyplývá skutečnost, že dary na kampaň jsou osvobozeny od daně. Nevidím jediný důvod, proč se média snaží občanům vnutit nějakou teorii dohody mezi Finanční správou a Ministerstvem vnitra, jak uvádí server lidovky.cz, která kandidátům ušetřila statisíce.

Je velmi zajímavé, že na skutečnost, že kandidáti obdrželi dary na volební kampaň až po proběhlých volbách, server lidovky.cz upozorňuje jen v souvislosti s Milošem Zemanem a Janem Fischerem. Cožpak si novináři myslí, že občané nemají dostatek schopností, aby se podívali také na historii volebního účtu Karla Schwarzenberga, který v průběhu února, tedy po skončené volbě, obdržel 2 000 000 Kč od pana Bakaly a 1 000 000 Kč od pana Winklera? Nebo se na to tak nějak hodilo "zapomenout"?

Vím, protože jsme se o tom už přesvědčili právě při volbě prezidenta, že občan a volič si dokáže položit otázku "Cui bono?", tedy komu prospívá taková kampaň? Za stejný postup při financování kampaně "Karla" nikdo nepeskuje, ale útočí se jen na Miloše Zemana.

Odmítáme takové vedení volební kampaně, kterou nám předvádějí česká média. Naše kontaktní kampaň je založená na pozitivní komunikaci. Odmítáme konfrontační a negativní kampaň. Pevně věřím, že čeští občané tuto špinavou a štvavou kampaň odsoudí a rozhodnou se při volbě podle programu a politických osobností. Ne podle pohledu, který se nám snaží česká média vytrvale vnutit.

Zdeněk Štengl
předseda Strany Práv Občanů ZEMANOVCI

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama