Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2016 10:09:00

Volební program SPO pro krajské volby v Plzeňském kraji

Volební program SPO pro krajské volby v Plzeňském kraji

Krajská organizace Strany Práv Občanů (SPO) v Plzeňském kraji zveřejňuje program pro volby do krajského zastupitelstva

 Sociální politika

Sociální systém má chránit ty nejslabší, nikoliv ty nejlínější. Budeme proto prosazovat především zřízení:

1) Klubů pro seniory
• V klubech by senioři měli mít možnost aktivního trávení volného času, přístup k internetu a možnost zprostředkování pomoci v životních situacích, které podzim života přináší.

2) Více azylových domů pro matky s dětmi
• Podpoříme zvýšení počtu azylových domů pro matky s dětmi. Každá žena s dětmi musí mít možnost, v případě nutnosti, okamžitě získat ochranu a střechu nad hlavou pro sebe a své děti.

Školství

Škola má za úkol vzdělávat a ne být nástrojem pro pokusy bruselských sociálních inženýrů. Budeme proto prosazovat:

1) Obnovení speciálních tříd a škol
• Děti se speciálními potřebami má učit kvalifikovaný pedagog s potřebnou specializací. Nikoliv amatérský asistent po absolvování 120 hodinového kurzu.

2) Zrušení multikulturní politické agitace neziskovek na školách
• Není možné nechat na školách ovlivňovat naše děti ve prospěch jakýchkoliv politických, náboženských nebo multikulturních ideologií.

3) Více jeslí, více školek
• Podpoříme výstavbu dalších jeslí a školek. Těm maminkám, které o to mají zájem, chceme umožnit brzký návrat do práce.

Zdravotnictví

Bez lékařů a sester to nepůjde. Plzeňský kraj výrazně investoval do výstavby zdravotnických zařízení v kraji. Již nyní kritická situace s nedostatkem lékařů a sester se bude i nadále zhoršovat díky odchodu zdravotnického personálu do zahraničí, nebo z důvodu nástupu do důchodu. Proto navrhujeme:

Poskytnout krajská stipendia studentům lékařské fakulty a středních zdravotnických škol a to od druhého ročníku studia, pokud se zaváží praktikovat po dobu alespoň 7 let v Plzeňském kraji.

Z dlouhodobého hlediska je jediným možným řešením růst platů nejen ve zdravotnictví. Vyrovnávání platů v porovnání se Západem brání zejména uměle podhodnocovaná koruna a dále tlak na nízké mzdy obecně, díky podpoře zaměstnávání cizinců za nízké mzdy. Vláda dává přednost výdělku cizích koncernů před slušnou mzdou pro vlastní občany.

Peníze na činnost

Nepodpoříme financování multikulturních neziskovek
Ty svou činností přispívají převážně jen k prohlubování problémů a k převodu peněz ze státní kasy do soukromých rukou.

Podpoříme neziskové organizace a spolky,
jejichž program bude zaměřen na sociální péči o děti, invalidy, seniory a podporu vlastenectví. Samozřejmostí je podpora zájmové činnosti mládeže či hasičů, kteří kromě své základní funkce často tvoří páteř společenského života v obci.

Doprava

Chceme posílení páteřních komunikací v kraji. Dle možností zřizovat předjížděcí pruhy na páteřních komunikacích.
Je nutné omezit průjezd kamionů centry měst a obcí. Podpoříme výstavbu obchvatů a napojení silnic nižších tříd na páteřní komunikace. Jsme pro zrušení zpoplatnění úseků dálnic, které tvoří obchvaty větších měst.

Kraj a občané společně proti nelegální imigraci

Ochrana hranice před nelegální migrací:
• Vytvoření příhraničního bezpečnostního pásma, realizace systému mimořádných opatření proti pohybu nelegálních migrantů. Zamezit umístění detenčních center na území kraje.
• Ve spolupráci s příslušným krajským ředitelstvím PČR zabezpečení intenzivní hlídkové činnosti a zvýšení počtu služeben v pásmu 20 km od státní hranice.
• Ve spolupráci s obcemi zajistit, aby nejméně všechny obce na území kraje do vzdálenosti 50 km od státní hranice měly zpracován plán obrany příslušného katastrálního území před pohybem nežádoucích osob. Obce s obecní policií měly vypracovány a vyzkoušeny plošná bezpečnostní opatření pro úplnou kontrolu pohybu nežádoucích osob na příslušném katastrálním území a spolupráci s PČR při jejich zajištění, a to včetně možnosti zřízení dobrovolných občanských hlídek, které by sloužily pro okamžité navýšení živé síly v případě mimořádné situace. Obce bez obecní policie vytvořily institut dobrovolných občanských hlídek, které by sloužily pro zavedení intenzivní hlídkové činnosti pro úplnou kontrolu pohybu nežádoucích osob v příslušném katastrálním území a spolupráci s PČR a vypracovaly plán hlídkové činnosti. Plány procházely revizí 1 x za 12 měsíců a 3x ročně byl prováděn nácvik těchto opatření.
• Zasadíme se o poskytnutí finanční podpory obcím z krajského rozpočtu na realizaci uvedených opatření.
• Ochrana hranic je primární a základní funkcí státu. Stát nesmí na tuto svou základní funkci rezignovat.

Zkrocení krajského úředního šimla

Chceme, aby krajský úřad prováděl posuzování během úředních řízení věcně, a u projektů, které neodporují zájmům občanů kraje, postupoval s maximální vstřícností.

Vzhledem ke složitosti řízení, má alibistický přístup úředníků při řešení námitek stále stejných odpůrců jakékoliv akce za následek neúnosné prodlužování správního řízení.

Kraj musí s orgány na nižších stupních spolupracovat tak, aby vracení záležitosti k novému projednání bylo výjimkou a nikoliv pravidlem.

Kompetentní úředník zároveň musí mít oporu ve vedení krajského úřadu, tak aby věděl, že jeho úkolem je ve spolupráci s orgány na nižších úrovních rozhodovat a nikoliv produkovat nekonečnou sérii odvolacích řízení. Proto zavedeme zastupitelskou kontrolu krajského úřadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama