Strana nezávislosti České republiky

Celostátní politická strana
  • SNČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2018 18:25:22

Zákony a spravedlnost

Zákony a spravedlnost

Zákonů je podstatně méně a spravedlnost je rychlá

Přeneste se na chvíli do budoucnosti. S námi budete moci jednou říkat o zákonech a spravedlnosti toto:

Bylo úplně bláznivé a nebezpečné, že jsme měli tolik zákonů, že se v nich nikdo nevyznal, a ještě ke všemu si často protiřečily. Nikdo je nemohl znát a pochopit všechny. Nikdo nemohl udržet krok s jejich neustálými změnami.

Základem právního státu jsou zákony, které jsou srozumitelné, pokud možno stálé, a hlavně logické – očekávatelné a předvídatelné. Cestou k férovému právu nebyla absurdní soutěž v tom, kdo vymyslí dalších tisíc zákonů, aby opravil sto nefunkčních. Proto jsme řadu nesmyslných zákonů zrušili a právo zjednodušili. Nejlépe totiž funguje, když ho teď chápe každý a je co nejpřehlednější a v souladu se selským rozumem. Soudní moc není nástrojem politického boje, protože spravedlnost není věc politiky.

Zavedli jsme skutečnou presumpci neviny každého občana. Zrušili jsme zákony, které potíraly svobodu slova a projevu. Mohly za nimi možná stát dobré úmysly, ale nakonec se vždycky obrátily proti lidem. Odmítli jsme zločiny bez oběti a stát už pomocí zákonů lidi nevychovává. Soudy fungují rychle a občané už nečekají na spravedlnost dlouhé roky.

Vyberte si ze seznamu dalších kapitol naší Vize pro Českou republiku:


Navštivte a lajkněte si také naši stránku na Facebooku, ať Vám nic neuteče.

František Matějka

předseda Strany nezávislosti České republiky












Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama