ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2022 22:09:00

Žádáme důstojné podmínky pro běžence v táboře u hlavního nádraží v Brně

Žádáme důstojné podmínky pro běžence v táboře u hlavního nádraží v Brně

Komentář na facebookovém profilu k životním podmínkám v stanovém táboře pro uprchlíky v Brně

 Magistrát města Brna vybudoval pro ukrajinské běžence, kteří se zdržovali před hlavním nádražím, malý stanový tábor u Benešovy ulice. Tři staré vojenské stany bez podlážek, čtyři nevyvážené mobilní toalety a cisterna s vodou, pitnou jen po převaření. Nemožnost si vyprat, uvařit, umýt se. To bylo ještě před několika dny veškeré zázemí pro několik desítek běženců.

Jedná se zejména o Romky, nejčastěji o matky s dětmi, těhotné ženy a ženy ve vyšším věku. Oceňujeme nasazení dobrovolnic a dobrovolníků, bez jejichž pomoci by hrozila humanitární katastrofa. Občanský sektor však nemůže dlouhodobě nahrazovat roli města.

Požadujeme změnu nedůstojných a zdraví a životu nebezpečných podmínek, které vedení města vytvořilo ve snaze zbavit se ukrajinských Romek a Romů před nádražím.

Požadujeme dostatečné technické a bezpečnostní zajištění prostor a sociální a zdravotní péči pro běžence včetně účinné koordinace aktivit na místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama