ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2009 14:55:58

Zelená rukavice pro ODS: test pro Topolánka

Zelená rukavice pro ODS: test pro Topolánka

Strana zelených vítá proměnu ODS, která při dnešním představení svého programu anoncovala, že po letech obstrukcí bude podporovat ekologická řešení.

<div class="detail-perex">Zelení proto hážou ODS rukavici. Vyzývají konzervativce, aby veřejně řekli, zda podpoří tři důležitá rozhodnutí:</div> - Bude ODS po vzoru britských konzervativců hlasovat pro zákon, který stanoví konkrétní, závazné tempo snižování emisí skleníkových plynů: o 2 % ročně?<br /><br />- Bude ODS trvat na platnosti územních limitů těžby uhlí, které chrání města a obce v Podkrušnohoří před rozšiřováním povrchových dolů?<br /><br />- Bude ODS hlasovat o omezení kamionové dopravy o víkendových špičkách, jak se na ní dohodla bývalá koaliční vláda?<br /><br />Ondřej Liška, předseda Strany zelených, to komentuje: <span style="font-style: italic;">"Mirek Topolánek říká, že životní prostředí není výsostným tématem levice. To je pravda, ale není ani hlavním tématem ODS. ODS hlasovala pro ekologické zákony takřka výhradně pouze tehdy, když k tomu byla donucena koaliční smlouvou, a ani to často nefungovalo. V žebříčcích hlasování o ekologických zákonech byli poslanci ODS vždy bezkonkurenčně nejhorší. Proto chceme na třech konkrétních věcech otestovat, jak vážně Mirek Topolánek svou novou řeč myslí. Každá z nich má velkou podporu veřejného mínění, takže se ODS nemusí bát je před volbami podpořit. Tedy pokud jí opravdu jde o kvalitu života a nikoli o kvalitu vztahů s manažery ČEZu."</span>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama