ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2023 10:01:00

Česká pošta nemá v rukou státu budoucnost

Česká pošta nemá v rukou státu budoucnost

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k transformaci České pošty

 To, co dnes vidíme v situaci kolem České pošty, je jen špičkou ledovce. Samotný problém trvá už minimálně deset let. Česká pošta byla téměř vždy ve ztrátě a nejvyšší vedení této společnosti (včetně Ministerstva vnitra) problém neřešilo.

Konkurence pošty raketově roste. Už dnes máme řadu soukromých přepravních služeb, které poště silně konkurují. Samozřejmě tyto firmy nepokrývají takovou škálu služeb jako Česká pošta. Není to ale důvod, proč pokračovat ve státním modelu České pošty.

V každé firmě by manažer, který drží firmu ve ztrátě, dostal vyhazovat. V České poště se propouští na nejnižších pozicích a manažeři setrvávají v nadstandardně placených pozicích, bez větší motivace firmu pozvednout.

Jako Svobodní jsme jednoznačně pro privatizaci České pošty. V současné době dojde k masivnímu zavírání poboček a propouštění. Jen těžko si představovat scénář, který by byl horší, než současné řešení „lepicí páskou“ ze strany státu.

V rukou soukromého investora by mohlo dojít k potřebným reformám, které by byly (z logiky soukromého vlastnictví) efektivnější, než navrhovaná řešení státu. Nás všechny, daňové poplatníky, stojí dotování ztrátové pošty nemalé peníze. Navíc nezískáváme službu, která by patřila k levnějším než u konkurence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama