ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2022 14:33:00

Co pandemický zákon umožní

Co pandemický zákon umožní

Komentář na facebookovém profilu k pandemickému zákonu

Je tu únor, který je opět ve známení spolupráce pětikoalice a ANO. Ve středu v noci byl 72 hlasy všech přítomných poslanců TOP09, Pirátů, KDU-ČSL, STAN i ODS (včetně Jana Skopečka) schválen pandemicky zákon. K schválení pomohla absence 39 poslanců ANO, kvůli které bylo kvorum jen 62 poslanců (při plné účast ANO s SPD mohlo být 82).

Co pandemický zákon umožní?

  • Nově vláda přidala obecný paragraf, že bude moci omezit podnikatelskou činnost. Mohla by tak zasáhnout téměř do všech oblastí.
  • Uvalit karanténu by mělo být pro hygieny snazší, nově by mělo stačit zaslat SMS zprávu.
  • Úřady budou moci nařídit testování také podnikatelům, studentům, žákům a předškolákům, tedy nejen zaměstnancům a jiným pracovníkům.
  • Nová verze zákona také umožňuje omezit výuku na všech školách a v dalších vzdělávacích a výchovných zařízeních.
  • Maximální pokuta činí v současnosti tři miliony korun, nově by byla nejvýše 600 tisíc korun. Při opakovaném prohřešku by se nejvyšší možná pokuta snížila ze čtyř milionů na maximálně 800 tisíc korun.
  • Hejtman by po projednání v krizovém štábu mohl podle zákona vyzvat krajskou hygienickou stanici k vyhlášení mimořádného opatření, mohl by případně navrhnout i jeho znění. Hygienická stanice by musela výzvu hejtmana projednat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama