ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2022 19:57:00

Evropská unie se změnila v železnou kouli u nohy

Evropská unie se změnila v železnou kouli u nohy

Komentář na facebookovém profilu k hlasování pirátských europoslanců

 Proběhlo hlasování o vyrobě elektřiny z jádra. Tři naši poslanci, Gregorová, Peksa a Kolajam byli proti tomu, aby bylo jádro zařazeno mezi “zelené zdroje”. Už samotná hlasování v europarlamentu, bez ohledu na jejich výsledek, jsou často zvrácená (např. o tom, co je a neni zelený zdroj). Naštěstí pro Českou republiku měla zcela výjimečně většina europarlamentu jiný názor než naši Pirati…

Toto hlasování je další důkaz, že EU ztratila směr, sešla z cesty a začala například zakazovat nebo penalizovat některé druhy výroby energie členským státům. Místo dobrovolné spolupráce bez překážek začala postupně stále více jednotlivcům i státům překážky klást a vytvářet. Místo křídel, které nám EU měla přinést, se změnila v železnou kouli u nohy, která je čím dal těžší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama