ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2010 10:57:00

Nenuťte nám řepku!

Nenuťte nám řepku!

Ve čtvrtek 27.května jsme si u Poslanecké sněmovny vyměnili pár názorů a sloganů s farmáři, kteří naopak demonstrovali za přehlasování prezidentova veta ve věci zvýšení podílu biopaliv.

 Zaujal mě výrok "Nechte nás pěstovat naší řepku!". Jako kdyby snad Svobodní někomu chtěli něco zakazovat, nebo přikazovat. Od toho jsou tady jiné politické strany.

 Autor ukřivděného výroku "nechte nás pěstovat naší řepku" je úplně vedle. Rozhořčoval se mylně nad snahou o omezování svobody volby toho, kolik řepky budou farmáři pěstovat. Zároveň se však účastnil demonstrace za omezení naší svobodné volby, co si budeme lít do nádrže automobilů.

 Vážení farmáři: pěstujte si řepky kolik chcete, ale nenuťte nám ji!

 Nechtějí nám nechat svobodu volby. Nevyčlení jeden stojan na čerpací stanici pro "bio" palivo o korunu padesát dražší, abychom si mohli svobodně vybrat. Vzali nám tuto svobodu volby. Stejně tak v energii. Nedali nám možnost výběru mezi energií z tradičních zdrojů třeba za 3-4Kč/kWh a pro ekologicky uvědomělé elektřinu za 14Kč/kWh ze solárních panelů.

 Zákony přijímané ve jménu environmentalismu likvidují volný trh (což je jejich hlavní smysl, nejde tady vůbec o ekologii).

Zákony se stávají nástrojem loupeže.

 Slovo nebo předpona "bio" ze zkušenosti získává jiný význam: zdražení paliva, zdražení potravin, snížení životnosti automobilového motoru, zvýšení spotřeby, zhoršení bídy v chudých zemích v důsledku zdražení potravin.

 Naší snahou není poškodit zemědělce. Ten dělá to a ten zas tohle. Někdo pracuje v zemědělství, někdo ve službách, někdo v průmyslu. Prosperující zemědělec nakupuje služby a průmyslové výrobky. Je v našem zájmu, aby se zemědělcům dobře dařilo. Je v našem zájmu, aby se každému členu společnosti dobře dařilo. Proto přejeme každému úspěch a radujeme se, když se mu dobře daří. Každý pracuje v jiné oblasti. Vzájemnou výměnou zboží a služeb roste naše bohatství.

Jindřich Pilc je členem Strany svobodných občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama