ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2020 5:34:00

Prymula začíná mluvit i do pohřebnictví

Prymula začíná mluvit i do pohřebnictví

Komentář na facebookovém profilu k Prymulovu návrhu zákazu pohřbívání do země

 Ministr zdravotnictví Prymula přišel s myšlenkou, že ten, kdo zemře s Covidem, by neměl být pohřbíván do země. Prymula tvrdí, že pokud člověk zemře, měl by být spálen v krematoriu, jelikož je zde riziko přenosu nákazy.

Prymula k tomu uvádí: „Covid-19 je infekční onemocnění a tady platí pravidla, která říkají, že optimální způsob pohřbívání, je v podstatě žeh, nebo kremace, která vede k tomu, že opravdu tam nejsou jakákoliv rezidua infekčního viru“.

V této souvislosti si pokládáme otázku, zda skutečně existuje riziko přenosu nákazy při pohřbívání osob s Covidem do země? Existuje k tomu nějaké odborné vyjádření? Nebo je to jen myšlenka/domněnka pana Prymuly? V prvé řadě je třeba podotknout, že volbu způsobu rozloučení se zemřelou osobou, mají mít primárně pozůstalí (případně člověk sám ještě za života). Kam současný stav kolem Covidu může ještě dospět? Co vše nám ještě budou nařizovat?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama