ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2023 10:57:00

Snižme DPH jednotně na 14 procent

Snižme DPH jednotně na 14 procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu změn v daňových sazbách

 Snižme DPH a zjednodušme sazby! Věděli jste, že Evropská unie neumožňuje státům nižší sazbu DPH než 15 %? Česká republika má hned několik sazeb. Například na pivo jich máme hned šest. Tou nejčastější a běžnou sazbou je však 21 %. V Lucembursku je DPH nejnižší v EU. Na 17 %.

Svobodní navrhují snížit DPH na 14 %. A zachovat jen jednu sazbu. Díky dalším daním (například z pohonných hmot) daníme nakupované produkty často mnohem více než jen 21 % sazbou. Vyšší počet daňových sazeb také otevírá prostor pro nejrůznější podvody. Vyšší daně neznamenají vyšší příjem.

Jaký názor máte Vy? Jste pro zachování či zrušení snížených sazeb DPH? A jaká by měla být základní hodnota? V době, kdy se některé daně (navzdory slibům) budou zvyšovat, je třeba otevírat debatu o snižování a rušení jiných daní. V opačném případě bude Česká republika ještě dlouhou dobu zemí, která finanční svobodě příliš nepřeje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama