ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2023 5:34:00

Tisknout peníze donekonečna bez protihodnoty nelze

Tisknout peníze donekonečna bez protihodnoty nelze

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k finančnímu trhu USA

 Americký finanční trh se několik posledních dnů silně otřásá. Po Sillicon Valley Bank končí take Signature Bank. K celé situaci už se musel vyjádřit také prezident Joe Biden. Akcie dalších bankovních a investičních společností se postupně propadají a očekává se, jak se bude situace vyvíjet.

Podle předběžných informací je příčinnou pádu nezodpovědná monetární politika. Je to jednoduché. Tisknout peníze donekonečna bez protihodnoty nelze. Dříve nebo později dojde trh do situace, kdy nepoměr peněz mezi lidmi vyjde najevo. A nastane obrovské znehodnocování existujících peněz.

Problémy se zodpovědností má také Evropská unie. Jen na realizaci Green Dealu se "vytisklo" mnoho desítek miliard eur. A půjčky budou pokračovat. Prvním krokem k nápravě by měl být vyrovnaný rozpočet. Ten únorový skončil pro Českou republiku v deficitu 117 miliard.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama