TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2018 22:42:00

TOP 09 předkládá sedm pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu

 TOP 09 předkládá sedm pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu

Ve středu bude Sněmovna ve druhém čtení projednávat státní rozpočet.

 Poslanci TOP 09 připravili sedm pozměňovacích návrhů:

Navýšení rozpočtu na obranu na 1,4 % HDP (ZDE)

Navýšení prostředků na příspěvek na péči (ZDE)

Navýšení rodičovského příspěvku (ZDE)

Navýšení tarifních platů v regionálním školství (ZDE)

Navýšení prostředků na vědu a vysoké školy (ZDE)

Navýšení prostředků na výzkum a vývoj ve zdravotnictví (ZDE)

Navýšení prostředků na výzkum a vývoj v zemědělství (ZDE)

„Naše pozměňovací návrhy vychází z programu TOP 09, navrhujeme například více peněz do školství. Všechny politické strany říkají, že je pro ně školství priorita, ale ve skutečnosti v něm stále chybí peníze. Pro nás školství opravdu prioritou je, a proto navrhujeme přidat na platy pedagogů. Prostředky chceme vzít ze zbytečných slev na jízdném. Věřím, že všichni poslanci, kteří mluví o důležitosti školství, tyto naše návrhy podpoří,“ řekl Jiří Pospíšil, předseda TOP 09.

„Vedle našich pozměňovacích návrhů budeme podporovat i řadu návrhů našich kolegů z opozičních stran ODS, STAN, KDU-ČSL a Pirátů. Otevřeně říkáme, že bez ohledu na to, jaké pozměňovací návrhy budou přijaty, je pro nás rozpočet jako celek nepřijatelný a nemůžeme ho podpořit. V prvním čtení jsme navrhli alternativu, která by realizovala odpovědnější rozpočtovou politiku, kterou bychom podpořit dokázali. Vzhledem k tomu, že vláda trvá na své neodpovědné a plýtvavé variantě, budeme hlasovat proti přijetí rozpočtu,“ uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama