TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2011 14:53:48

Pecková: Nezklamat! Neselhat! Nezbláznit se! Nedostat chřipku!

Pecková: Nezklamat! Neselhat! Nezbláznit se! Nedostat chřipku!

Jsem lékařka, politička, a tak první na tapetě koho osloví kolegové lékaři a pacienti, kteří se mnohdy obávají, jestli zbude někdo, kdo se o ně postará.

 

Je polovina ledna, čas, kdy už by měl mít každý dobilancováno a zároveň i jasnější představu o tom, kam, kudy a jak rychle dál.

Za sebe mám kolonku ,,Co se povedlo" celkem uspokojivě zaplněnou – udržet voliče do řádných voleb, udržet pacienty, udržet rodinu, zdvihnout ruku pro finančně-redukční dietu, nezbláznit se, nedostat chřipku. Nad kolonkou ,,Co se nepovedlo" nehodlám skuhrat, a přeskočím proto rovnou k tomu, co chci aby se povedlo letos – pokračovat v započatém díle, být důsledná, trpělivá v naslouchání, zůstat kultivovaná i když mluví pan poslanec Rath.

            Můj optimismus mi stále dovoluje vidět v politice smysl, cestu k lepšímu, řádnému, odpovědnému životu nás všech, kde deviza a vratná investice je zdraví, vzdělání a sounáležitost. Můj optimismus udržují a posilují především lidé, které mám kolem sebe. Kolegové poslanci a všichni ostatní. Všichni jsou pilní, vzdělaní a přátelští lidé a být mezi nimi je balzám na duši.

            Vstávám před pátou, abych se doma postarala o rodinu, běžím do ordinace, aby pacienti nepřišli o svého lékaře a já o zpětnou vazbu, že to, co dělám, je dobré. Potom se přesouvám do Sněmovny, nebo kam je třeba, a v noci domů, abych v lednici a ve spíži vršila plastové krabičky s večeří a krabice s vánočním cukrovím. Je báječné a je ho stále ještě hodně, počítám do Velikonoc, takže to snad se mnou rodina ještě chvíli vydrží. Zvláště, když slíbím, že budu vypínat mobilní telefon alespoň u nedělního oběda.

            Jsem lékařka, politička, a tak první na tapetě koho osloví kolegové lékaři a pacienti, kteří se mnohdy obávají, jestli zbude někdo, kdo se o ně postará. Pro mě je to první „zkouška ohněm“, jak přesvědčit obě strany o všech konsekvencích akcí, smyslu a nezbytnosti reforem zdravotnictví. Velké štěstí je ale v osobě pana ministra Hegera, který je zárukou správného nastavení těchto reforem. Jen doufám, že budu i o všech dalších nezbytných, nepříjemných krocích této vlády takto jednoznačně přesvědčená a to je vlastně mé přání i předsevzetí do tohoto roku a vrací mě to na začátek textu: Nezklamat! Neselhat! Nezbláznit se! Nedostat chřipku!

MUDr. Gabriela Pecková

Poslankyně za TOP 09


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama