TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2019 15:05:00

TOP 09 považuje výsledek evropských voleb za úspěch

TOP 09 považuje výsledek evropských voleb za úspěch

Předsednictvo TOP 09 pokládá výsledek evropských voleb za jednoznačný úspěch. Koaliční kandidátka Starostové (STAN) s regionálními partnery a TOP 09 získala 11,65 % hlasů a tři mandáty v Evropském parlamentu.

 Mandát europoslance tak získal předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, lídr za STAN Stanislav Polčák a europoslanec TOP 09 Luděk Niedermayer, který se stal se ziskem 67 430 hlasů nejúspěšnějším kandidátem celých voleb. TOP 09 se stala ziskem 20,74 % vítězem eurovoleb v Praze.

TOP 09 vyzývá STAN a další koaliční partnery, aby společně dál jednali a navázali na stávající koaliční smlouvu a pokračovali v tomto uskupení i v krajských a senátních volbách, které se konají už příští rok. TOP 09 je přesvědčená, že voliči tuto koaliční kandidátku ocenili právě proto, že došlo k tomuto spojení.

„Děkuji všem voličům, kteří přišli v této atmosféře k volbám a podpořili jasně proevropskou kandidátku Spojenců. Také děkuji všem, kteří se podíleli na volební kampani, dobrovolníkům a aparátu celostátní kanceláře TOP 09,“ řekl předseda TOP 09 a lídr do evropských voleb.

Vláda schválila návrh zákona, kterým se mění některé daňové zákony s účinností od 1. ledna 2020. V novele zákona vláda zvyšuje sazbu spotřební daně z lihu, z tabákových výrobků, ze surového tabáku a ze zahřívaných tabákových výrobků. Dále vláda zvyšuje sazby daně z hazardních her.

„Pokud chce vláda bojovat se závislostí, pak jistě bude souhlasit s naším návrhem jiné daně snížit tak, aby celková daňová zátěž nenarostla, a pak to rádi podpoříme. Ideální příležitost je teď. Na této schůzi budeme hlasovat o senátním návrhu na zrušení daně z nabytí nemovitosti. Pokud ho vládní strany podpoří, rádi podpoříme vládní návrh. V opačném případě do vládního návrhu načteme pozměňovací návrhy na snížení daně z příjmů. Pokud nebudou přijaty ani ty či podobné pozměňovací návrhy, je zřejmé, že vláda nesleduje boj s hazardem, ale chce pouze zvyšovat daně občanů,“ uvedl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Poslanci TOP 09 navrhnou zařazení mimořádného bodu na program schůze Poslanecké sněmovny, který by se měl věnovat proplácení projektů z operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Z tohoto programu jsou financovány mimo jiné i projekty firem z holdingu Agrofert, které však Ministerstvo financí nepostoupilo k proplacení Evropské komisi, ale český stát je již prostřednictvím Státního zemědělského intervenčního fondu proplatil.

„Je nezbytné, aby se Poslanecká sněmovna zabývala tímto problémem, který začíná dosahovat obřích rozměrů. Projekty, které Ministerstvo financí nepředložilo k proplacení Evropské komisi jsou v součtu již za více než 161 milionů korun. Je mezi nimi například linka na výrobu toustového chleba za 100 milionů pro PENAM, ale také projekty pro Kostelecké uzeniny a další firmy z holdingu Agrofert. Považuji za nehorázné, že tyto projekty jsou stále financovány z prostředků českého státu, ačkoli máme vážné důvody se domnívat, že Evropská komise takovéto projekty nikdy neproplatí. V tom případě je zaplatí všichni občané České republiky na daních, proto by mělo být proplácení problematických projektů ze strany českých institucí co nejdříve zastaveno,“ řekla první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama