ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2013 17:30:00

Budeme hlasovat pro důvěru Rusnokova kabinetu

Budeme hlasovat pro důvěru Rusnokova kabinetu

Poslanci Věcí veřejných dnes jednali s premiérem Jiřím Rusnokem.

Na tiskové konferenci po jednání poslaneckého klubu oznámili, že budou hlasovat pro důvěru úřednické vládě premiéra Rusnoka. Věci veřejné představily Rusnokovi celkem 21 bodů, na který trvají, mj. chtějí záruky, že úřednická vláda nebude rozhodovat o dostavbě Temelína nebo žádají nezávislé vyšetření politických kauz. "Na bodech jsme našli shodu a z toho důvodu se poslanci VV rozhodli, že budou hlasovat pro důvěru kabinetu Jiřího Rusnoka," oznámila předsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová.

Premiér Jiří Rusnok diskutoval s poslaneckým klubem VV o programových prioritách jeho kabinetu. VV naopak seznámily pana premiéra s body, které Věci veřejné považují za zcela zásadní. "Chtěli jsme především slyšet záruky, že tato vláda nebude rozhodovat o tak klíčové zakázce jako je dostavba Temelína za několik miliard. Požadovali jsme také od premiéra záruku nezávislého vyšetřování politických kauz bez jakýchkoliv zásahů ze strany vlády", řekla šéfka poslanců Klasnová a dodala, že požadovali také záruky rovněž účinného potírání hazardu nebo také záruku zrušení sKaret. "Hovořili jsme také o majetkových přiznáních, rozšíření pravomocí NKÚ, o transparentních církevních restitucí a změnách zákona o hmotné nouzi", uzavřela.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama