ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2012 17:18:48

Být chlap, vytnu Kalouskovi pár výchovných políčků

Být chlap, vytnu Kalouskovi pár výchovných políčků

Vyjádření místopředsedkyně VV Kateřiny Klasnové k výrokům ministra financí Miroslava Kalouska.

Být chlap a nebýt v politice, vytnu panu Kalouskovi pár výchovných políčků. Takových, jež on sám při fackování mladíků na ulici považuje za normální. A vytnula bych mu je za jeho slova na adresu VV ve včerejších rozhovorech. Jakým právem uráží členy VV ve všech krajích, když nás označuje za zločince?! Ministr financí už mnohokrát předvedl, že - jakkoli je chytrý a politicky předvídavý - své emoce na uzdě udržet nedokáže. Nechci jít v jeho stopách a nechci plně naskakovat na jeho útočnou notu. Přesto si dovolím několik poznámek.

O politickém talentu Miroslava Kalouska si mohou představitelé VV jen nechat zdát. Závidět ale, myslím, není co. Miroslav Kalousek je člověk, který se coby křesťanský demokrat hodlal spřáhnout s komunisty. Který jako šéf (promiňte, pane Schwarzenbergu) superpravicové TOP 09 uvažuje o vládě spolu s levicovou ČSSD. Člověk, který svým klamným předpokladem o růstu hospodářství zadlužil před pár lety ČR o 150 miliard korun, jež nyní ždíme z těch nejchudších, namísto aby okamžitě kývl na zvýšení korporátních daní, daní pro vysokopříjmové skupiny či zdanění hazardu, respektive výher. Člověk, který osočuje VV z korupce, když sám čelil a čelí mnoha trestním oznámením a jen slušné vychování mi nedovoluje komentovat, proč se žádné z nich nikdy nedostalo k soudu. Člověk, který vytvářel politickou kulturu v Česku od počátku 90. let, ale z úpadku politiky viní nyní VV po necelých dvou letech jejich působení v celostátní sféře. A také člověk, jehož strany nikdy neprosadily zpřísnění veřejných zakázek, omezení poslanecké imunity, řádné zdanění hazardu či přímou volbu prezidenta, nikdy nehovořily o zastropování volebních kampaní či zprůhlednění financování politických stran - narozdíl od nováčků z VV. I ekotendr mu VV zrušily. Jak by nás mohl mít rád?

Jeho dnešní vyjádření však považuji - aniž bych se zříkala sebereflexe za všechny průšvihy VV - za naprosto nehorázné. Osud vlády je nyní veden zejména po lince komunikace s panem premiérem. Za sebe osobně však musím říci, jak mě těší, že s Miroslavem Kalouskem já vyjednávat nebudu. A svým kolegům jednání s tímto politickým hulvátským matadorem opravdu nezávidím.

Pane Kalousku, chcete-li se s VV dohodnout, zmírněte svou rétoriku, už v duchu obecné politické kultury a pokory, kterou se tak rád zaštiťujete...

Perličku na závěr: anoncované demise ministrů za VV označil dnešní ministr financí za skok z letadla bez padáku. Obecně se říká, že je to pořád lepší, než skákat s padáky, které objednal Kalousek při svém působení na ministerstvu obrany.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama