ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2014 14:01:56

Věci veřejné podpořily slabozraké ladiče

Věci veřejné podpořily slabozraké ladiče

Kateřina Klasnová, jako zastupitelka VV v Praze 1, předala včera ředitelce Konzervatoře Jana Deyla a Střední školy pro zrakově postižené výtěžek z vánočního koncertu VV.

"Od návštěvníků svatoštěpánského koncertu jsme na dobrovolném vstupném vybrali přes šest tisíc korun, dle domluvy jsou určeny na rozvoj ladičského oboru pro slabozraké studenty," uvedla Klasnová.

Ředitelka školy Naděžda Ostřanská přijala včera Klasnovou ve své kanceláři. "V prostorách Deylovy školy jsem prvně a je to tu nádherné," nadchla se Klasnová. Tím spíše, když jí ředitelka Ostřanská ukázala i tamější koncertní sál a nabídla spolupráci. "Moc ráda na koncert zdejších studentů v budoucnu pozvu například seniory z Prahy 1," uvedla zastupitelka.

V ředitelské kanceláři nejprve Klasnová s Ostřanskou hovořily o stoleté historii školy, jejích dnešních studentech a o vizích paní ředitelky. A samozřejmě, také o ladičském oboru, na jehož rozvoj je určen výtěžek vánočního koncertu. "Slabozrakých studentů díky novodobé medicíně ubývá, to je velmi dobrá zpráva. Ovšem tím méně ladičů se na naši školu hlásí," uvedla Ostřanská. Dobrých ladičů přitom není dost, potřebují je nejen soukromí milovníci hudby, ale hlavně i velká koncertní tělesa a divadelní scény. Ladiče česká škola umí nabídnout i do zahraničí, podle slov ředitelky například do některých zemí bývalé Jugoslávie, ve kterých dnes ladičský obor vůbec neexistuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama