Tomáš Vymazal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2019 21:52:00

Chceme, aby konopná politika státu stála na principech svobody jednotlivce

Chceme, aby konopná politika státu stála na principech svobody jednotlivce

Piráti se dnes již tradičně zúčastnili 22. ročníku akce Million Marihuana March, která reaguje na represivní politiku státu vůči rekreačnímu užití konopí a upozorňuje na nedostatky v legislativě.

 Piráti na happeningu prezentovali vlastní legislativní návrh, který upravuje pravidla pro pěstování a využití konopí. Představili dokument, kde vysvětlují, proč chtějí Piráti regulovat konopí. Zúčastnili se také průvodu přes město a odborné debaty o konopí.

„Chceme, aby nová konopná politika staátu stála na principech svobody jednotlivce, informované společnosti a na racionální legislativě, založené na moderních vědeckých poznatcích. K naplnění těchto předpokladů je nezbytné minimalizovat černý trh s konopím a s ním související negativní dopady na zdraví jednotlivců i na společnost jako celek. Zároveň je důležité zabránit tomu, aby se současný uplný zákaz proměnil v překotný rozjezd businessu s psychoaktivním konopím. Ten by bez přísných omezení mohl způsobit velké potíže. Přicházíme proto s prvním návrhem, který má k našemu cíli směřovat: s legalizací samopěstování malého množství konopí pro osobní potřebu,” uvedl předkladatel pirátského návrhu Tomáš Vymazal.

Na webu kampaně (ZDE) nyní najdete rozložení sil ve Sněmovně, tedy postoj jednotlivých poslanců k regulaci samopěstování a jejich kontaktní údaje. Příznivci konopí jich mohou využít, aby svým voleným zástupcům sdělili, že žádají o projednání a podporu novely zákona o omamných látkách umožňující samopěstování konopí (sněmovní tisk 331).

eBook o tom, proč chtějí Piráti regulovat konopí, najdete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama