Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2019 7:37:00

ČSSD není schopna řešit ani personální obsazení vlastních ministerstev

ČSSD není schopna řešit ani personální obsazení vlastních ministerstev

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem jmenování ministra kultury.

Včera se mě TV Nova ptala, co si myslím o průtazích kolem jmenování nového ministra kultury? Celá situace dokresluje postupný rozpad ČSSD, která není dnes již schopna řešit ani personální obsazení jejích vlastních ministerstev. Lidé si nepřejí ve vládě zprofanovanou ČSSD, což dali jasně najevo i v právě skončených volbách do Evropského parlamentu, kam se ČSSD ani nedostala. Přesto se drží ČSSD u koryta jako klíště a snaží se ještě za každou cenu vysát pro sebe ze státu, co to jen půjde.

Koalice hnutí ANO, ČSSD a KSČM nefunguje a životy našich občanů se nelepší. Naopak se všechno zdražuje, zatímco mzdy a důchody jsou nízké. Za pouhý rok vládnutí Babišovy vlády byla pro neschopnost či různé skandály vyměněna rekordní polovina ministrů. Vláda nemá odborníky.

Navíc, Národní rozpočtová rada navrhuje zvýšení daní, zvýšení věku odchodu do důchodu a snížení důchodů vzhledem k průměrné mzdě. Jinak je podle odborníků současná ekonomická politika vlády hnutí ANO, ČSSD a KSČM zcela neudržitelná. Pro SPD je toto vše zcela nepřijatelné. Peníze v rozpočtu totiž jsou – stačí jen to, aby vláda přestala financovat miliardami tzv. politické neziskovky, dávky nepřizpůsobivým, stáhla vojáky z Afghánistánu (jako to již udělala Francie) a ukončila nefunkční inkluzi ve školství. To ale Babišova vláda odmítá udělat a raději hovoří o zvyšování daní. Tady připomenu, že již nyní má ČR druhé nejvyšší zdanění práce v Evropě, po první Francii. Takže stát ždímá z pracujících lidí, co to jen jde. Zároveň ale neustále vydává miliardy na nesmysly.

Při zachování současné vládou špatně nastavené politiky dosáhne podle odborníků dluh veřejných financí v roce 2068 astronomických 222 procent hrubého domácího produktu (HDP), což je více, než nyní vykazuje jakákoli země EU. České republice tak hrozí krach.

Vláda, kde je ČSSD, nemá důvěru hnutí SPD. Takovou vládu jsme od počátku nepodporovali a nepodporujeme. ČSSD musí z vlády pryč, protože jen škodí. 

Hnutí SPD od počátku tohoto volebního období navrhuje jediný možný funkční model při současném rozložení politických sil ve Sněmovně – a čas mi dává za pravdu. Prosazujeme vládu odborníků sestavenou vítězem voleb, která bude prosazovat také dohodnuté programové priority SPD. O podpoře takové vlády jsme ochotni jednat. Bez 78 poslanců hnutí ANO totiž nelze v současnosti sestavit ve Sněmovně většinu, jelikož tzv. demagogický blok se pořád jen hádá s ostatními a nechce pracovat. A do voleb jsou ještě dlouhé dva roky, kdy my v SPD chceme udělat ještě spoustu dobré práce pro občany v souladu s naším politickým programem. Nechceme, aby republika další dva roky stagnovala. Jsme pozitivní a konstruktivní hnutí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama