Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2018 14:08:00

Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum

Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum

Komentář na facebookovém profilu k zpravodajství České televize

 Poslanci SPD nepodpoří zprávu o činnosti a hospodaření České televize. Nepovažujeme činnost České televize za objektivní zpravodajství a její hospodaření není možné účinně kontrolovat. Na veřejnosti se objevují vážná podezření, že hospodaření České televize je pod vlivem zájmových skupin a obsah a forma zpravodajství slouží zájmům EU a nikoliv České republiky.

Důvěra v Českou televizi se dostala na historické minimum. Ukazuje to takzvaný index důvěryhodnosti. Vyplývá to z Výroční zprávy o činnosti České televize v roce 2017, kterou tento týden obdrželi poslanci. Vrcholí tak trend započatý v roce 2014, kdy se důvěryhodnost stanice snížila poprvé. Česká televize se však jakýmkoli změnám směrem k objektivnímu zpravodajství a průhlednému hospodaření brání. A naopak za veřejné peníze pomlouvá kritiky tohoto stavu jako jsem já a SPD. Připomíná to mafii. Tristní je, že to dělají za peníze občanů. Rozpočet ČT je 7 miliard korun.

V této souvislosti mediální expert Jan Potůček říká, že si ČT o ostrou reakci někdy říká sama a jako příklad zmínil březnový střet jednoho z reportérů pořadu 168 hodin a Tomia Okamury. Redaktor se řadou více než deseti otázek dožadoval objasnění Okamurova tvrzení, podle kterého pořad lže. „To bylo zbytečně přitažené za vlasy. Možná by bylo lepší ze strany reportérů trošičku ubrat, protože nahrávají politikům. Měli by chápat, že situace pro ČT je docela vážná a že je potřeba uvažovat strategičtěji,“ říká Jan Potůček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama