Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2020 4:42:00

Nejsme proruští, proameričtí, probruselští, pročínští. Jsme vlastenci

Nejsme proruští, proameričtí, probruselští, pročínští. Jsme vlastenci

Komentář na facebookovém profilu k nařčením z proruské orientace

Občas někdo ze sluníčkářů křičí, že Okamura je prý proruský. Nemůže být větší nesmysl. Každý, kdo má v srdci kromě České republiky i kus Japonska, je historicky mimořádně obezřetný k ruské politice. Jen zatvrzelý neinformovaný člověk může tvrdit opak. Japonsko vždy vnímalo a vnímá Rusko jako soupeře. Obezřetnost ale neznamená, že podléhám hysterii a fóbii proti Rusku. Rusko dnes nemá nic společného se sovětským systémem a tak je ho potřeba pragmaticky vnímat se všemi plusy a mínusy. Dnešní Rusko je konzervativní země pod silným vlivem pravoslaví. Je velmoc, má velmocenské zájmy, ale to neznamená, že to jsou nutně vždy zájmy ohrožující naši republiku. Ruska se dnes nemusíme bát, ale obezřetnost je samozřejmě na místě, stejně jako u jakékoli jiné velmoci, která hájí v prvé řadě své zájmy. A je jedno, jestli to je Rusko, USA, Čína, Německo či EU. Bát se musíme toho, kdo nám očkuje strach z Ruska, aby nás manipuloval a využíval. V hnutí SPD nejsme ani proruští, ani proameričtí, ani probruselští, ani pročínští. My jsme vlastenci a prosazujeme zájmy naší země.

A ještě dodám, že debata v uplynulých dnech se týkala roku 1945. Někteří lidé to míchali s rokem 1968. K tomu jsem vždy zcela jasně říkal, že odsuzuji okupaci v roce 1968. O tom žádná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama