Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2018 15:54:00

Pan Špidla je jako vždy popletený

Pan Špidla je jako vždy popletený

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření Vladimíra Špidly o nutnosti přijetí eura

 ČSSD chce euro v ČR. Expremiér a bývalý komisař EU Vladimír Špidla z ČSSD řekl, že zavést euro je pro nás nutnost. Dále řekl, že „pokud chceme udržet stabilitu eurozóny, musíme ji integrovat. Můžeme to shrnout do sloganu: Buď euro, nebo válka," řekl Špidla. Rozpad eurozóny, potažmo EU by podle Špidly způsobil "ohromný politický chaos s občanskými válkami a hrozivými konflikty."

Co na to říct? Pan Špidla je jako vždy popletený. Chaos do ekonomiky tu přece vneslo právě euro a nereálná snaha sjednotit tak rozdílné ekonomiky jako je třeba německá a řecká. Ano, čekají nás krize, např. v Řecku, Itálii a možná ve Španělsku a Portugalsku a všude tam je jedním z kořenů euro a nemožnost srovnat, neboli sjednotit ekonomiky vyspělejších zemí s jižními zeměmi eurozóny. Každý ekonom to ví, ale děsivým faktem je, že nikdo takové znalosti nežádá po člověku, který byl eurokomisař a šéf poradců premiéra Sobotky. Naše hnutí SPD je zásadně proti přijetí eura v ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama