Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2020 7:32:00

Populismus ministryně Maláčové

Populismus ministryně Maláčové

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministryně Maláčové na snížení platů politiků

 ČSSD zmrazení platů politiků vždy odmítala, nyní ho populisticky navrhuje. SPD podpoří zastavení růstu platů nebo snížení platů politiků. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) mediálně prezentuje záměry na snižování platů politiků. ČSSD v této věci nikdy nepodpořila návrhy hnutí SPD, které jsme podávali. Z hlediska ministryně Maláčové a ČSSD se jedná o čistý populismus se snahou vzbudit zájem voličů a zachránit ČSSD před již tak zásadním propadem volebních preferencí.

Hnutí SPD navrhovalo v tomto volebním období zmrazení platů ústavních činitelů do konce roku 2021 a všechny parlamentní strany, tedy ANO, ODS, Piráti, KSČM, ČSSD, KDU-ČSL, STAN a TOP 09 nám tento návrh hlasováním zamítly a byly proti. Ve sněmovně podpoříme kroky, které povedou k zastavení růstu platů nebo snížení platů politiků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama