Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2020 16:23:00

Poslankyně KSČM hlasovala pro otevření otázky zrušení Benešových dekretů

Poslankyně KSČM hlasovala pro otevření otázky zrušení Benešových dekretů

Komentář na facebookovém profilu k hlasování poslankyně KSČM v Evropském parlamentu

Tak to je nemilé překvápko. Europoslankyně KSČM Kateřina Konečná hlasovala v Evropském parlamentu pro možnost revize závěrů 2. světové války a otevření otázky zrušení Benešových dekretů. Konečná prosazuje jménem KSČM také migraci z Afriky do Evropy, kterou svým hlasováním v Evropském parlamentu vloni podpořila. Její hlasování jsou skutečně skandální.

A když se to provalilo, tak Konečná ještě kope kolem sebe a osočuje europoslance SPD, že prý oni nehlasovali správně ?? Jak zoufalé ?? Prý jsme souhlasili s tím, že 2. světovou válku začal Sovětský svaz. Pojďme se tedy společně stručně podívat, o co v té rezoluci šlo. V rezoluci se píše, že „Evropský parlament odsuzuje historický revizionismus a glorifikaci nacistických kolaborantů v některých členských státech Unie.“ A Konečná se hrdě hlásí k tomu, že jako jediná ze všech českých europoslanců PROTI tomu hlasovala! Za SPD říkám, že naši europoslanci velmi správně hlasovali PRO, jelikož je pro nás nepřijatelná revize závěrů 2. světové války a otvírání otázky zrušení Benešových dekretů. Komunisti to zřejmě vidí opačně…

V další části rezoluce Evropský parlament „připomíná, že nacistické a komunistické režimy prováděly masové vraždění, genocidu a deportace a zapříčinily ve 20. století ztráty na životech a omezení svobod rozsahem nevídané v celé lidské historii; dále připomíná děsivý zločin holocaustu spáchaný nacistickým režimem; co nejostřeji odsuzuje akty agrese, zločiny proti lidskosti a masové porušování lidských práv, jež páchaly nacistické, komunistické a další totalitní režimy… vyjadřuje hlubokou úctu každé oběti uvedených totalitních režimů... žádá členské státy EU, aby provedly jasné a zásadové posouzení zločinů a aktů agrese, které spáchaly totalitní komunistické režimy a nacistický režim…odsuzuje veškeré projevy a propagaci totalitních ideologií, jako je nacismus a stalinismus, v EU.“

A Konečná se opět hrdě hlásí k tomu, že jako jediná z českých europoslanců hlasovala PROTI! Za SPD říkám, že naši europoslanci velmi správně hlasovali PRO. Otázkou tedy není hlasování europoslanců SPD. Otázkou je naopak to, proč Kateřina Konečná za KSČM hlasuje pro možnost revize závěrů 2. světové války a otvírání otázky zrušení Benešových dekretů. To je pro SPD nepřijatelné. Zde je třeba dodat, že Konečná je jedinou europoslankyní za KSČM, takže lze její hlasování do jisté míry brát jako postoj celé strany.

Kateřina Konečná prosazuje jménem KSČM také migraci z Afriky do Evropy, kterou svým hlasováním v Evropském parlamentu vloni podpořila. Připomínám, že Konečná vloni hlasovala pro „Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899(RSP))“, ve kterém se v článku 23 říká: „Evropský parlament… žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU.“

Kateřina Konečná tak zcela otevřeně podpořila migraci z Afriky do zemí EU.

Snaha Kateřiny Konečné špinit SPD je pouze odvetou za to, že jsme vloni na jaře upozornili na její hlasování, ve kterém podpořila přijímání afrických imigrantů.

Za hnutí SPD platí, že chceme spolupracovat se všemi na prosazování našeho programu. Odmítáme politikaření. Jsme pozitivní a konstruktivní hnutí. Cílem SPD je zlepšení životu našich občanů, aby měli více peněz bezpečí a spravedlnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama