Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2017 15:00:00

Pozitivní diskriminace je pořád diskriminací

Pozitivní diskriminace je pořád diskriminací

Komentář na facebookovém profilu k rasové diskriminaci

Souhlasím s prezidentem Milošem Zemanem, který pro TV Barrandov řekl to, co již říkám mnoho let. A to, že by neměla existovat pozitivní diskriminace Romů, protože i pozitivní diskriminace je pořád diskriminací - ke všem máme přistupovat stejně. Za nepřizpůsobivé prezident správně označil lidi, kteří odmítnou práci, i když jsou absolutně zdraví.

Dále prezident řekl, že (cituji) „mezi nepřizpůsobivými je 90 % Romů, to je asi pravda, ale může tam být také 10 % bílých flákačů," (konec citátu). A k oběma skupinám prý máme přistupovat naprosto stejně. 

Co k tomu dodat? Myslím, že by bylo v této souvislosti potřeba se zamyslet nad výroky zástupců Rady vlády pro romskou menšinu, kteří oponují, že pro takové vyjádření pan prezident nemá podložená data. Ano, desetiletí se potýkáme s problémem se značnou částí Romů, kteří dělají ostudu těm slušným, a za desetiletí se nedokázali sžít s normálním okolím. A nemáme k tomu skutečně odpovídající analýzy a údaje, což je špatně, protože pakliže existuje Rada vlády pro romskou menšinu, tak přece musíme přesně vědět, jak velkou a jak strukturovanou skupinu občanů zastupuje. A proč je tedy vlastně zřízena. A jestli je taková Rada vlády pro romskou menšinu vůbec potřeba.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama