Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2018 18:08:00

Prvoplánový plivanec a zkouška, zda jako správní křesťané nastavíme druhou tvář

Prvoplánový plivanec a zkouška, zda jako správní křesťané nastavíme druhou tvář

Komentář na facebookovém profilu k divadelní hře Naše násilí a Vaše násilí

V brněnském Divadle Husa na provázku byla uvedena divadelní hra s názvem Naše násilí a Vaše násilí, v níž Ježíš znásilňuje muslimskou ženu. Uvedení této hry zaplatili všichni čeští daňoví poplatníci, jelikož ji sponzoruje Národní divadlo Brno, jehož zřizovatelem je město Brno, kterému vládne velká koalice hnutí ANO, KDU-ČSL, Žít Brno s podporou Pirátů, Strana Zelených a TOP09. A já na to říkám - není to o umění, je to jen prvoplánový plivanec a zkouška, zda jako správní křesťané nastavíme tu druhou tvář. Letos v říjnu jsou komunální volby, takže máme zrovna šanci poměry nejen na brněnském magistrátu změnit. Místo, aby se finančně podporovali potřební lidé, tak se vyhazují peníze za takové představení.

Nejsme muslimové a nikdo z nás nepůjde hodit bombu na herce nebo autora téhle ubohosti. Je pouze k zamyšlení výmluva pořadatelů i autora, že perverzní hra má prý upozornit na problematiku Evropy a uprchlické krize, ignorace a strachu, a zamýšlí se nad otázkami, zda lidé truchlí nad oběťmi teroristických útoků v Paříži a Bruselu, stejně jako nad zemřelými v Bagdádu nebo Kábulu.

To, že předvedu Ježíše, jak znásilňuje muslimku, nijak neupozorňuje na truchlení lidí nad obětmi. Pouze skutečně upozorňuje na problematiku současné Evropy, která vinu za zločiny muslimských teroristů klade sama sobě. Nikdo nám nemusí předhazovat, že za mrtvé u nás v Evropě, nebo dokonce za oběti české, truchlíme víc než za oběti v Kábulu, nebo Bagdádu.

Mohu vnímat to, že obětí muslimského násilí jsou ponejvíc muslimové, ale není naše vina, že jsou muslimové. Obětí muslimské genocidy jsou po desetiletí blízkovýchodní křesťané, a pokud vím, nezajímá to nikoho z muslimů. Navíc v Kábulu, Bagdádu i třeba v Sýrii, válku rozpoutali ruku v ruce muslimové spolu s USA. Obětí nám je bezpochyby líto, ale staré úsloví říká, kdo s čím zachází, tím také schází.

Muslimská ideologie je válečná, nenávistná a vražedná. Ano, přináší spoustu obětí, ale stejně jako v případě nacismu, primárně želíme obětí nacismu a nikoli nacistů, kteří třeba i částečně nevinně zemřeli díky své víře v nacismus.

Kdo seje vítr, sklízí bouři, říká další starověké přísloví. Kdo seje islám, sklízí mrtvé. Dělat zločince z Ježíše nic nezmění na tom, že Mohamed sám skutečně znásilňoval devítiletou dívku a jeho válečníci vraždili a znásilňovali, kam přišli.

Když tohle píšu, nemohu tím skutečného muslima urazit, protože to je historický fakt, který sami dnes v mnoha zemích následují. Pokoušet se tuto roli přisoudit Ježíšovi, který přinesl novou smlouvu, která oproti starému zákonu hlásí toleranci a lásku, je skutečné znásilnění - a to faktické historie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama