Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2019 16:14:00

Restituční náhrady dostávají i církve, které před rokem 1989 neexistovaly

Restituční náhrady dostávají i církve, které před rokem 1989 neexistovaly

Komentář na facebookovém profilu ke zdanění církevních restitucí

 Senát zamítl zdanění církevních náhrad (59 mld. Kč) a vrátil celou věc Poslanecké sněmovně, která ho případně může přehlasovat nadpoloviční většinou všech poslanců. Hnutí SPD podpořilo ve Sněmovně zdanění církevních náhrad a učiní tak znovu, pokud nebudou předloženy relevantní argumenty, že by církevní náhrady být zdaněny neměly. Naším původním záměrem bylo, aby se podařilo zjistit, zda náhrady při církevních restitucích nebyly nadhodnocené. Zdůvodnění výše náhrad ze strany tehdejší vlády bylo totiž naprosto neprůkazné a nebylo zřejmé, na základě čeho se ke konečným cifrám došlo. Byla to hra s čísly a šlo o netransparentní proces. Neprokázalo se, že náhrady nebyly nadhodnocené, proto jsme podpořili zdanění církevních restitucí. Je to totiž jediná cesta, jak napravit možnou chybu a získat peníze, které náleží státu, zpět.

Svým postojem se tedy nestavíme proti církvím, jichž se zákon o majetkovém vyrovnání týká, ale jde nám o principy obecné spravedlnosti a také o transparentnost. Občané mají právo znát pravdu, a pokud chce někdo něco proplácet ze státního rozpočtu, musí prokázat svůj nárok. SPD hájí křesťansko-židovské základy naší civilizace, a proto mají církve, které přispívají k obraně tradičních přirozených hodnot, tradiční rodiny, naší civilizace i vlastenectví naši podporu. To ale neznamená, že podpoříme cokoli.

  Navíc i církve jsou v krizi a bohužel i v katolické církvi i evangelických církvích jsou hodnostáři, kteří zrádně podporují islamizaci Evropy a staví se proti vlastním věřícím i proti svému národu a někteří z nich se dokonce snaží šířit neomarxismus. My si myslíme, že křesťanství je jedním z pilířů hodnot našeho národa i evropské civilizace a všichni křesťané, kteří chtějí bránit Evropu před invazí muslimů a rozkladnou činností neomarxistů, jsou našimi přirozenými spojenci a přáteli.

A jak víme, takzvané restituční náhrady dostávají i církve, které před rokem 1989 dokonce ani neexistovaly, takže nemají ve skutečnosti co restituovat. Například apoštolská církev s necelými pěti tisíci členy má dostat 1 056 336 374 korun. Nebo luterská evangelická církev dostává 113 828 334 korun. Problematická situace je také s církvemi, které sice existovaly před převratem, ale majetky měly minimální.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama