Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2019 22:41:00

Sluníčkáři demonstrovat mohou, ale SPD ne

Sluníčkáři demonstrovat mohou, ale SPD ne

Komentář na facebookovém profilu k možnosti získání prostoru pro SPD na veřejných akcích.

Sluníčkáři demonstrovat a zabírat veřejná prostranství mohou, ale hnutí SPD ne. To je „demokracie“ v představě nynější pražské vládnoucí garnitury. Sluníčkářská úderka Kaputin, která vloni vyhodila Zemanovi, Okamurovi a Babišovi pietní květiny do koše, si prostranství na Národní třídě přímo před památníkem zamluvila letos na magistrátu skrze svého člena Jaromíra Jesenského na 17. listopadu, a to na ráno od 6 do 8 hodin. Aby tam pak už mohli kontonuálně zůstat a opět narušovat pietu. Pražská vládnoucí koalice Pirátů, TOP09, STAN a KDU-ČSL jim vědomě akci povolila.

Na druhou stranu ale radnice Prahy 1 záměrně nepovolila zábor pro hnutí SPD na pódium a stánek s občerstvením za účelem výstavy k 17. listopadu na ulici 28. října, kde není pietní místo, takže bychom ani nikomu nezabírali prostor. Nakonec jsme tedy udělali pouze petiční stánek, na který není potřeba povolení. A když mělo SPD mítink letos v květnu na Václaváku, tak magistrát našim odpůrcům povolil, aby demonstrovali přímo vedle nás. Ti pak narušovali naše shromáždění a musela proti sluníčkářům zakročit policie a ty nejagresivnější zatknout. Takže vidíme, že to je jak v Orwellovi – „všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější“.

Takže vidíme, že ti, kteří se nejvíce zaštiťují svobodou a demokracií, ji nejvíce pošlapávají. Magistrát je ovládán koalicí Pirátů, TOP 09, STAN a KDU-ČSL (uskupení Praha sobě). Radnice Prahy 1 je ovládána Piráty, uskupením Praha sobě, STAN a Stranou zelených.

Loni extremisté z organizace Kaputin vyhodili do koše květiny, které Národní třídě položili premiér Andrej Babiš a šéf SPD Tomio Okamura, i květiny zaslané prezidentem Milošem Zemanem. Nyní aktivisté této skupiny mohli v klidu obtěžovat ty, kteří chtěli na Národní třídě uctít památku 17. listopadu… Výstavu k 17. listopadu na ulici 28. října Úřad MČ Praha 1 ale hnutí SPD zakázal! S odůvodněním, že probíhají 17. listopadu jiné akce a kvůli dopravě. Přitom v ulici 28. října auta běžně nejezdí, jelikož je celá ulice pěší zónou!

Nakonec ale aspoň proběhla akce ve formě petičního článku, protože k tomu souhlas úřadů není potřeba…

Pomozte nám prosím v boji za demokracii a společně zvítězíme. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama