Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2020 12:51:00

Turecko? NATO s Bruselem jako vždy selhávají

Turecko? NATO s Bruselem jako vždy selhávají

Komentář na facebookovém profilu k situaci mezi Řeckem a Tureckem

Minulý týden Turecko ohlásilo, že jeho vrtná loď doprovázená konvojem 19 tureckých vojenských lodí a 2 ponorek vnikne do řeckých pobřežních vod s úmyslem nelegálně těžit řeckou ropu a plyn. Cestu k ložisku uhlovodíků jim přehradilo 21 bojových plavidel řeckého námořnictva a 2 řecké ponorky. Řecký premiér požádal o pomoc německou kancléřku, která právě za Německo předsedá Evropské radě. Pomoci se nedočkal. Řecký ministr zahraničí požádal generálního tajemníka OSN Antonia Guterrése o svolání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN. Řecký ministr obrany požádal také generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, aby se pokusil přesvědčit Turecko, které je stejně jako Řecko členem NATO, aby upustilo od pokusu vojensky obsadit řecká ložiska nerostných surovin. Řecka se ale nikdo v podstatě nezastal.

A minulý týden vyplulo z tureckého přístavu dalších 15 těžce vyzbrojených tureckých válečných lodí, aby početně posílily flotilu snažící se vniknout do řeckých pobřežních vod. V reakci na to náčelník generálního štábu řecké armády Konstantinos Floros vyslal do oblasti stejný počet řeckých bojových lodí.

Řečtí europoslanci požádali, aby se tureckou invazí do řeckých pobřežních vod zabýval Evropský parlament na mimořádné schůzi, která byla svolána k projednání závěrů Evropské rady, která rozhodla zadlužit EU 750 miliardami eur půjček. Naše vlastenecká frakce Identita a demokracie (ID), v níž působí europoslanci zvolení za SPD, podpořila řeckou žádost o rozšíření programu o boj na téma hrozící války mezi Řeckem a Tureckem.

Naše frakce v europarlamentu navrhla okamžitě zastavit vyplácení jakýchkoli peněz z rozpočtu EU Turecku. Kolegové z rozpočtového výboru navrhli přesunout peníze určené na migrační výpalné Turecku a na různé jiné dotace této zemi, která aktuálně napadá 2 členské státy, ve prospěch zajištění ochrany vnější hranice EU.

Člen NATO Turecko opakovaně ohrožuje Řecko a všude ticho po pěšině, média ani politici si krize nevšímají. Proč? Představte si, že by například Rusko takhle ohrožovalo jakoukoli jinou zemi. Jaká hysterie by se zvedla. Ukazuje se navíc pravý opak - Rusko díky vlivu na Turecko se stává tím, kdo je ochotný a schopný hrozící válku zažehnat. A NATO s Bruselem jako vždy selhávají. A Babišova vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM zbaběle mlčí...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama