Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2018 17:37:00

Zdroje na zvýšení důchodů jsou, jen musí politici ostatních stran chtít

Zdroje na zvýšení důchodů jsou, jen musí politici ostatních stran chtít

Komentář na facebookovém profilu k výroku guvernéra České národní banky Jiřího Rusnoka, že „důchod je jen pojistka před bídou“

Zásadně odmítám slova guvernéra České národní banky a bývalého premiéra Jiřího Rusnoka, který řekl, že „důchod je jen pojistka před bídou“. Je to elitářský výrok odtržený od každodenní reality. My v SPD trváme na tom, že stát musí lidem zajistit důstojné důchody. Většina současných seniorů a zdravotně postižených občanů má důchod mezi 7-11 tisíci korunami a za to se prostě nedá vyžít.

Hnutí SPD prosazuje svázání výše minimálního důchodu s výší minimální mzdy, která je dnes 12 200 korun. Zdroje na zvýšení důchodů ve státním rozpočtu jsou, jen musí politici ostatních stran doopravdy chtít změnu a pomoci nám při hlasování pro naše návrhy – navrhujeme například přestat financovat z veřejných peněz všechny politické neziskovky, tím bychom ušetřili více než deset miliard korun, které můžeme převést na starobní a invalidní důchody. A podobných možností, kde může stát ušetřit na zbytečnostech a převést peníze na skutečně potřebné záležitosti, je v rozpočtu mnoho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama