Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.12.2020 10:07:15 - Paolocottani

Od 27.12.2020 pátý stupeň PES

Vážený pane, můj, poslanče, jako Váš volič se Vás ptám, proč jako demokratická politická strana nečinně přihlížíte, jak Vláďa ČR vědomě porušuje PES, když v pátém, nejvyšším, stupni odesílá žáky 1 a 2 třídy do škol? A dále chce po nás, občanech, aby jsme něco vůbec dodržovali, když sama porušuje svá nařízení. Děkuji za odpověď a s přáním příjemného roku Pavel Laubr

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.01.2021 14:19:27 - Tomio Okamura
Dobrý den, k restrikcím vlády nepřihlížíme a konstruktivně je kritizujeme s tím, že navrhujeme racionální řešení. Pokud jde o školy, jsme zcela zásadně proti tomu, aby se školy zavíraly i přes vyhrocenou hysterii všichni uznávají, že děti nejsou ohrožené Covidem, ale naopak zavřené školy mají velmi devastující vliv jak na psychiku, tak na jejich schopnost se učit pracovat a na sociální schopnosti. Nechat prvňáčky doma, pak neznamená nechat doma i jednoho rodiče, což je opět další ztráta v mnoha rovinách. Systém by se měl obrátit tak, aby byli chránění ohrožení a to nejen ze strany v mnoha rovinách. Systém by se měl obrátit tak, aby byli chránění ohrožení a to nejen ze strany států, ale také aby každý kdo má pocit ohrožení se chránil. Drtivá většina populace minimálně 84 % není nijak ohrožená a je nesmysl ji omezovat, přesněji omezení ohrožují naopak další skupiny - zvýšený stres, omezení pohybu, zhoršená ekonomická situace oslabují imunitu, lidé zanedbávají prevenci a zdravotní péči, výsledkem je vyšší úmrtnost, kterou nezpůsobil primárně Covid, ale restrikce.