Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2019 14:03:23 - Rainer

Pane Tomio,

Nemyslíte, že kritizujete a záporně poukazujete na kdeco, na kdekoho a stále a stále!? Opravdu jste přesvědčený o tom, že všechno, naprosto ale všechno co se děje kolem Vás a Vaší strany SPD, je špatně a jen vy se svou SPD jste jediní ti správní!? Co takhle trošku sebekritiky, sebereflexe... To Vám nic neříká, že? Víte vůbec, že právě to Vaše neustálé kritizování všeho a všech, Vám odrazuje ne zrovna málo vašich potencionálních voličů? Asi něco děláte moc špatně, když jste stále v pozici, která, jak sleduji ve svém okolí, Vám mnohdy není příliš nakloněna. Ale naopak - rozesmává nás! A určitě nás není málo, kteří bychom rádi přidali svůj hlas SPD! Ale když čteme a i slyšíme ty Vaše věčné a dokola se opakující nářky a kritiky... No, nedivte se, že Vás asi ani příště volit nebudeme...! S. R. Hrbek CS.r

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2019 15:04:33 - Tomio Okamura
 Hezký den, 
tak nějak jsem si všiml že nejsem sám, i Vy kritizujete a přiznám se, nijak Vám to nezazlívám. To horší ovšem je, že nevíte co kritizujete. Buďte si jistý, že na rozdíl od mnoha jiných, pokud kritizuji, má to věcný faktický důvod a je škoda, že jste nenapsal nic konkrétního, abych Vám to mohl doložit. Do politiky jsem šel bohužel nikoli proto, že by v této zemi bylo vše v pořádku a já si chtěl v Parlamentu odpočinout, ale právě proto, že tato země byla rozkradená, že tu nefunguje primární spravedlnost a že politici většinově nehájí zájem většiny voličů. Škoda, že Vám v návalu kritiky uniklo, že krom kritiky nešvarů, které ostatně vidí každý, kdo má oči, nebo uši, navrhuji na každý problém konkrétní řešení. Což je trochu rozdíl, a to je práce odpovědného politika, reagovat na problémy, pojmenovat je a navrhnout řešení. V případě selhávání té primární odpovědnosti politiků a nevymahatelnosti nejen spravedlnosti, ale také politické a další odpovědnosti odpovědných to je demokracie, nebo jak je dnes módní přímá demokracie, byť já říkám, že demokracie nemá přívlastky, buď je nebo není. 
Přečtěte některou z mých knih - Umění žít, Umění vládnout nebo Umění přímé demokracie a pak myslím změníte názor. Než jsem šel do politiky, důkladně jsem se nad stavem společnosti zamýšlel a skutečně odpovědně hledal řešení, podotýkám většinou u mnohem moudřejších a tam, kde řešení nalezli a po léta funguje. 
To, že tohle u nás není vidět, tedy tato moje a naše práce, není bohužel jen moje vina. V médiích jsme většinou v momentech, kdy musíme reagovat na skutečně nepodložená křivá obvinění, na nadávky a dehonestace. Není čas představovat naši skutečnou práci. Děkuji a přeji pěkný den!