Václav Riedlbauch

Zesnul dne 3.11.2017
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2010 8:38:00

Medaile pro Sira Mackerrase

Medaile pro Sira Mackerrase

Sir Charles Mackerras více než 50 let šíří dobré jméno české hudby u nás i v zahraničí

Dne 27.4. v 11 hodin v Nostickém paláci, sídle Ministerstva kultury ministr kultury prof. Václav Riedlbauch předá resortní medaili Artis Bohemiae Amicis za šíření dobrého jména české kultury australskému dirigentovi Siru Charlesi Mackerrasovi.

Slavnostního aktu se zúčastní také zástupci společnosti Supraphon, která u této příležitosti Sira Mackerrase ocení Platinovou deskou a představí novinkové album Symfonických básní Antonína Dvořáka, jenž nahrál s Českou filharmonií.


Sir Charles Mackerras více než 50 let šíří dobré jméno české hudby u nás i v zahraničí. Je velkým propagátorem českých skladatelů (zejména Leoše Janáčka) a jejich díla ve světě. Právě v případě Leoše Janáčka jsme Siru Charlesi Mackerrasovi vděčni za skutečnost, že je dnes jeho operní dílo neodmyslitelnou součástí repertoáru na všech významných světových scénách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama