Václav Šlajs

  • SOCDEM
  • Plzeňský kraj
  • Kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2016 5:32:00

Plzeňský kraj bojuje s vylidňováním venkova

Plzeňský kraj bojuje s vylidňováním venkova

V kulturním domě v Konstantinových Lázních předal v sobotu 30. července 2016 hejtman Václav Šlajs Zlatou stuhu a šek Vesnici roku 2016.

Tou se pro Plzeňský kraj dle hodnotící komise celostátní soutěže Vesnice roku staly právě Konstantinovy Lázně na Tachovsku. Společně s hejtmanem se udílení dalších ocenění zhostili také členové Rady Plzeňského kraje náměstkové hejtmana Zdeňka Lišková a Ivo Grüner a radní Václav Štekl, poslanec PS ČR Václav Votava a senátor Miroslav Nenutil.

Vítěz krajského kola získává Zlatou stuhu za celkové vítězství v krajském kole, dále pak právo užívat titul „Vesnice Plzeňského kraje roku 2016“ a také šek v hodnotě 100 tisíc korun od Plzeňského kraje. Ten předal zástupcům obce během slavnostního odpoledne hejtman Václav Šlajs, který převzal nad krajským kolem záštitu.

„V současné době bojuje Plzeňský kraj s vylidňováním venkova. Mladí lidé odchází studovat a později i pracovat do větších měst. A my se alespoň touto cestou snažíme menší obce symbolicky podpořit v jejich rozvoji. V letošním roce jsme také podpořili rozvoj venkova rekordní částkou 100 milionů korun,“uvedl hejtman Václav Šlajs při slavnostním vyhlášení s tím, že Vesnici roku také při svých návštěvách krajů navštěvuje prezident republiky.

Konstantinovy Lázně budou Plzeňský kraj zastupovat v celostátním kole soutěže – návštěva republikové komise proběhne v rozmezí od 28. srpna do 3. září a Konstantinovy Lázně dostanou časový prostor 4 hodin ke své prezentaci. Výsledky celostátního kola oznámí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová 17. září v Luhačovicích na Jarmarku venkova.

Další ocenění

Dále byla předána ocenění za druhé a třetí místo v krajském kole soutěže. Druhé místo (ocenění dříve nazývané Cena hejtmana Plzeňského kraje) letos získala obec Újezd u Svatého Kříže na Rokycansku. Třetí místo (ocenění dříve nazývané Cena Rady Plzeňského kraje) si odneslo město Kožlany z okresu Plzeň-sever. I obě tato ocenění jsou spojena s finanční odměnou – Újezd u Svatého Kříže získal šek na 60 tisíc Kč a Kožlany šek na 45 tisíc korun.

Bílou stuhu za zapojení dětí a mládeže do života obce získala Druztová na severním Plzeňsku, Modrou stuhu oceňující společenský život v obciobdržely Příchovice z jižního Plzeňska, za péči o zeleň a životní prostředí získala Zelenou stuhu obec Nevřeň na severním Plzeňsku a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu putovala na Rokycansko, a sice do Zvíkovce. Všechny čtyři tyto oceněné obce získaly od Plzeňského kraje formou symbolického šeku příspěvek ve výši 30 tisíc korun.

Foto ZDE.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama