Vladislav Kopal

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2017 18:02:19

Úbytek mozkové hmoty se lavinovitě šíří…

Úbytek mozkové hmoty se lavinovitě šíří…

Skoro se děsím pustit televizor, v autě rádio či otevřít nějakou tiskovinu. A proč tomu tak je? Protože na mě z dílen politiků většinou vybafne kolosální nesmysl, nekonečná drzost či ztráta soudnosti.

Volby dopadly tak, jak dopadly a nemá cenu nad jejich výsledky štkát (či jásat -  jak kdo). Sněmovna je tvořena množstvím politických stran s marginálními počty poslanců. Zjevně nastala situace, vyžadující nadhled, toleranci, snahu chtít se dohodnout. Proč, ptám se podruhé? Protože – dámy a pánové poslanci – Vaši voliči, Vám dali hlasy proto, abyste tvořili, hájili své volební programy a usilovali o prosperitu celé společnosti.

A jaká je realita?  Partaje si bleskem rozdaly virtuální lopaty a krumpáče, aby se mohly opevnit ve svých zákopech. A volič se zatím někam zvolna rozplynul. Voličské hřbety už nejsou potřeba, pozice byly dobity. Mnozí zastupitelé sice museli na mapě Prahy zjistit, kdeže ten Parlament vlastně je, ale to by nebylo to nejhorší. Horší je, že z některých prezentovaných názorů vyplývá, že vůbec netuší, co je vlastně jejich posláním. Smutný poznatek…

Myš, která řvala ...

Česká rarita. Rezignující předseda politické strany, jejíž osud nebyl pár minut před ukončením sčítání hlasů vůbec jasný a jen náhodou neskončila v propadlišti politických dějin, po prosmeknutí se do Parlamentu zase začíná škodit. Tento nabubřelý tragikomický klaun chce olbřímí silou šesti mandátů zablokovat ustavení Sněmovny. A hledá spolupachatele. Další frustrované. Napadá mě příznačný název: „Myš, která řvala“. V historii lze též nalézt výrok „rozděl a panuj“.  A když „mnoho nezmohu“, tak alespoň řvu a škodím.

Kulatý stůl…

Pirátská strana prý uspořádala „kulatý stůl“. Záslužný počin, zdálo by se, kdyby…  Zřejmě se její zastupitelé domnívali, že pojem kulatý stůl je odvozen od jeho tvaru…. Trošku mýlka. Jimi pořádané setkání bylo spíše setkáním u šišatého stolu, protože se opět postupovalo selektivně a pokoušel se dělat účet bez hostinského. Spíš tedy schůzka spiklenců, než záslužný počin.

Někdy mám nutkavý pocit, že zvoleným „zástupcům lidu“ se poměr mezi hmotou svalů (které předvádějí v médiích) a velikostí mozkové hmoty (kterou rovněž předvádějí v médiích) vyvíjí nepřímo úměrně. Tedy čím více svalů, tím méně mozkové hmoty.

A to je teprve začátek volebního období…  Máme se rozhodně na co těšit.

Občan volil negaci?

Jsem pevně přesvědčen, jak jsem už zmínil, že cílem každé politické strany by měl být pozitivní vztah ke společnosti a zejména zodpovědnost vůči svým voličům. Voliči jim přeci nedali hlasy k provádění obstrukcí. Dali jim sílu mandátu, aby bojovali za svůj volební program. Porovnali si vůbec jednotlivé politické strany společné rysy svých volebních programů? Předvolební hesla se přeci příliš nelišila… Dostupné bydlení, důstojný život pro seniory, snížení byrokracie, elektronizace státní správy, nerostné bohatství, podpora mladým rodinám, půjčky pro mladé. A mnoho, mnoho dalších velmi podobných.  Není toto dostatečný základ pro spolupráci? Neudělali by lépe, kdyby místo posilování svého nabubřelého ega začali konečně pracovat pro své voliče? Ti je přece posadili do Parlamentu. Ale kdeže loňské sněhy a voliči jsou…

Vtip týdne…

Za nejlepší vtip týdne bych býval považoval úmysl alchymistky Dr. Holovské, kandidovat na prezidentku. Ale narodil se jiný. Totiž prezidentská kandidatura Mirka Topolánka, premiéra s temnou minulostí, spjatého s masivní korupcí a klientelismem (jeho intimus Dalík je pravomocně odsouzen), s ignorací Parlamentu (Topolánkovy parlamentní balíčky) a s přehlížením opozice (nulová tolerance). 

Na kandidátní listině na prezidentskou volbu mně už chybí jen Jiří Kajínek… 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama