Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2016 10:48:56

Potvrdila se oprávněnost ochrany socialismu všemi prostředky

Potvrdila se oprávněnost ochrany socialismu všemi prostředky

Sedmero nevládních a zejména neznámých organizací podalo trestní oznámení na KSČM.

Dnes ráno informoval web Parlamentilisty.cz (zde) o tom, že bylo podáno trestní oznámení na Komunistickou stranu Čech a Moravy kvůli textu, ve kterém se částečně hlásí k odkazu Února 1948 (zde).

Jaká z toho plynou poučení? Pro komunisty jistě to, že není potřeba potisící opakovat omluvu za chyby v období reálného socialismu v Československu, jako to opět učinila KSČM ve zmíněném prohlášení. Snad nikdo netvrdí, že se ani jednotlivci nedopustili žádných chyb, ale já budu ochoten vyřknout jakoukoliv omluvu za chyby v dějinách komunistického hnutí, až se potisící omluví například ODS za rozkradení majetku v privatizaci a tím naprosté ožebračení národa a až se omluví další buržoazní strany za nezaměstnanost, bezdomovectví a sociální sebevraždy.

Ne, nebudu na nikoho podávat trestní oznámení, nebudu k politickému boji žádat pomoc represivních složek buržoazního státu. Nemám zapotřebí se ani zviditelňovat žalobami na parlamentní strany, ale budu se každým dnem snažit dosažení společnosti bez sociálních tříd. Popravdě, sám jsem si vyslechl tolik výhrůžek žalobou, jak na mou osobu, tak na KSČ 21, že kdyby ani ne polovina z těch vyhrožujících, povětšinou naprostých primitivů, splnila své plané sliby, stál bych u soudu minimálně každý týden.

Ještě mi vychází jedno poučení a poslání... Smeknout před těmi, kteří bránili socialismus, kteří jej bránili všemi možnými prostředky. Proč tak radikální tvrzení? Ti, kteří hlásají, že kvůli komunistům mají "zničený život", zničený údajně kvůli pronásledování za své politické přesvědčení, ženou své politické oponenty před soud a domnívají se, že myšlení lze soudně zakázat. Je naprosto evidentní, že represe proti nim byly v období socialismu nutné a oprávněné. Stejně, jako chtěli v minulosti kapitalismus navrátit, tak dnes jej chtějí zachovat a za žádnou cenu nepřipustit změnu. Tyto nevládní organizace se opírají o buržoazní strany a v jednotě s nimi odsuzují všechny pokrokově smýšlející.

Nesmíme přistupovat na jejich politiku, nesmíme se ve své činnosti omezovat na jimi vymezené mantinely. Pokud chceme něco změnit, musíme jít vlastní cestou a neohlížet se na ty, kteří se domnívají, že vyhráli navždy.

Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama