Vojtěch Žižka

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 23:30:38

NO to ACTA OSTRAVA !!!

NO to ACTA OSTRAVA !!!

Publikováno v roce 2012

 Mnoho lidí se podivuje, co že se v té naší republice a hlavně v Ostravě poslední dobou děje. Lidé stávkují, politici se bojí. Nevrátili jsme se zpět o takových 20 let?

A kvůli čemu to vlastně celé vzniklo? Jedná se o dokument A.C.T.A. , který byl podepsán bez účasti a názoru lidu jakékoliv země. Nebýt japonských medií, nikdo by nevěděl, oč se jedná.

Tento dokument ohrožuje svobodu slova, publikaci fotografií a videí. A to jsem se ještě nezmínil o tom, že tyto A.C.T.A. umožní státům vydat zákony, které umožní prohledat vaší osobní elektroniku a v případě, že naleznou něco, co se jím nelíbí, zabaví ji a následně na to zničí. A umožní, aby vás za tyto přestupky poslali do vězení. Myslím, že už nemusím pokračovati dále.

Kdyby to přineslo něco užitečného, ale sama ředitelka české pobočky P.I.P.A. nedokázala říci kladný přínos pro společnost, tak to už na něco poukazuje.

Já osobně jsem byl svědkem stávky proti těmto dokumentům.  A takovou dávku emocí jsem nezažil ani u sledování filmu. Lidé, kteří šli kolem, třeba do obchodů, přidávali se k davu vykřikující hesla „CHCEME SVOBODNÝ INTERNET“ „NECHCEME A.C.T.A.“ , ale také jen „SVOBODU“. Nejvíce mne dojali lidé, kteří koukali z oken, vzali si kabáty a šli za námi do ulic. Já, jako fotograf jsem tam nafotil spousty již dobře známých fotografií, které kolují po internetu.

A taky jako fotograf jsem proti tomuto dokumentu, protože by mi to přineslo spoustu obtíží, jak sdílet či vystavovat své fotografie, protože bych musel žádat o svolení autora objektu či obličeje o vystavení fotografie. A nedej bože, že bych vyfotil například svého kamaráda a v pozadí by byl transparent s reklamou! Společnost vystavující tuto reklamu by mne mohla zažalovat za porušení autorských práv. 

Polsko se již vzdalo těchto dokumentů, na naše slovenské sousedy, kteří vyšli v mrazech do ulic, stříkají vodním dělem, v Německu jsou masové protesty. U nás vláda zatím ratifikaci odložila, že si tedy dokument přečtou a přezkoumají dopad na obyvatelstvo. 

Na závěr bych chtěl napsat jeden citát, který jsem slyšel na protestech: „Politici si myslí, že ovládnou internet, ale internet ovládne je“.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama