Vratislav Kulhánek

  • ODA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2017 9:06:33

PROČ MALUJÍ ČERTA NA ZEĎ

PROČ MALUJÍ ČERTA NA ZEĎ

Obchody mobilizují zákazníky, jako-by v lednu už nebylo co kupovat, média zase lidi ve jménu údajného ohrožení naší budoucnosti menšinovou vládou bez důvěry Sněmovny.

 

Mnoho svérázných politologů dennodenně tvrdí, jak třetí vláda (která nevznikla ještě ani poprvé), sestavená pokaždé Andrejem Babišem, bude příští čtyři roky zavádět jakýsi diktát menšiny. Já se snažím dívat na věci prakticky, protože tak to v mém světě, kde platí fakta, chodí.

Hnutí ANO vyhrálo volby. Prezident předem deklaroval, že vítěze pověří sestavením vlády a učinil tak. Předseda ANO hovořil se zástupci dalších politických stran, se kterými by chtěl vytvořit kabinet a požádat pak o důvěru Poslaneckou sněmovnu. Zástupci většiny z oslovených jasně odmítli. Poté řekl, že bude hledat řešení. Sněmovna se ještě ani nesešla, ale mnozí, kteří okupují mediální prostor včetně toho veřejnoprávního, už vidí za několik rohů a na každém je namalovaný čert.

Úřadující prezident rozhodně není můj šálek kávy a s Andrejem Babišem nechodím na pivo a nejezdím na Čapí hnízdo. Proti Miloši Zemanovi jsem se postavil podáním vlastní kandidatury na úřad prezidenta. Protože si mimo jiné myslím, že ztratil ochotu vysvětlovat ostatním své kroky a myšlenkové pochody. Ale nikdy mě ani ve snu nenapadlo, abych ve své kampani použil cokoliv jako strašení spoluobčanů ohrožením demokracie a hrozbou jakýchkoliv mocenských center jednoho muže hodlajícího si pak ohýbat zákony pro svou chamtivost. Prý s posvěcením hlavy státu.

Protože v demokracii rozhoduje respekt i k jiným názorům a zejména výsledkům svobodné volby většiny. Tak, jako tomu bylo v historicky první přímé volbě prezidenta a stejně tak i po zcela jasném vítězství ANO nad všemi ostatními v posledních volbách. A mně respekt k mínění jiných rozhodně nechybí.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama