Zdeněk Hofmann

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2019 19:13:36

Rodina je základní společenská a sociální jednotka státu

Rodina je základní společenská a sociální jednotka státu

Musí být na prvním místě efektivní podpory. Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit. Stát zde musí říct jasné a pevné slovo. Je nutné přejít od podpory osob parazitujících na sociálním systému k podpoře pracujících rodin s dětmi.

Manželské půjčky

Podmínky pro spokojený život rodin musí výrazně podpořit stát, aby založení rodiny nebylo spíše trestem než radostí, aby neznamenalo masivní sociální a ekonomický propad, jako je tomu v mnoha případech právě dnes. Navrhujeme návrat k osvědčenému způsobu podpory pracujících mladých rodin.

Zrušení daně z nabytí nemovitosti

SPD předkládá do legislativního procesu tzv. derogační novelu – zákon, který by zrušil stávající právní normu, zákonné opatření senátu o dani z nabytí nemovitých věcí ve znění pozdějších předpisů a novelizací. Zlevníme pořízení bytu, nebo domu pro mladé rodiny.

  • Prosazujeme zrušení daně z nabytí nemovitosti
  • Občané nebudou platit žádnou daň z nabytí nemovitosti
  • Za nákup nemovitosti občané platit daně nebudou
DOZVĚDĚT SE VÍCE

Slevy na dani

Navrhneme formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových slev (odpočtů) na děti. Pracující rodiče s jedním dítětem si polepší ročně o více jak 15 tisíc korun, rodina s dvěma dětmi o více jak 30 tisíc korun a se třemi dětmi získají více než 100 tisíc korun. Výrazně navýšíme i daňovou slevu na manželku nebo manžela.

  • Navrhujeme výrazné slevy na daních pro rodiny v řádu tisíců korun
  • Mít děti se rodinám vyplatí
  • Podpoříme rodiny pečující o děti
DOZVĚDĚT SE VÍCE

Podpoříme obnovení podpory družstevního bydlení a výstavbu obecních bytů pro seniory. To je dobrý start pro mladé a jistota pro starší.

Připravíme návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny. Bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček. Zvýšíme dotační podporu měst a obcí na výstavbu obecních bytů s přednostním určením pro seniory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama