Zdeněk Jirásek

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2018 10:53:51

Politický hospic nastává, kdo přežije?

Politický hospic nastává, kdo přežije?

Nastává doba zvláštních cílů, prohlášení a jednání?

Svět se asi zbláznil. Politici nám předvádějí politické harakiri v přímém přenosu na televizních obrazovkách. Odvolávají se na důkazy, které jim poskytly tajné služby a které je opravňují narušit suverenitu jiných států bez souhlasu Rady Bezpečnosti OSN. Vůbec nikomu nevadí, že jsou tím zcela pošlapána lidská práva a svobody. Všichni lžou a vymýšlející si – viz jaderné zbraně v Iráku a jiné, další. Důležitý je výsledek v tuto chvíli a ne pravda, která vyjde najevo  až po dlouhé době a už vlastně nikoho nezajímá. Legálně zvolený prezident je zavražděn, parlament rozpuštěn a může začít správný chaos zvaný západní demokracie pod vedením velkého bratra z USA. Tak se chová svět.

U nás to není o nic lepší. Předseda vlády jeden den prohlásí, že nová vláda bude s tím a tím, a za několik hodin vše otočí o 180 stupňů a pokorně škemrá o milost u strany, kterou nenávidí, pomlouvá a nesnáší. Zdá se, že se asi všichni zbláznili.

V tomto šíleném světě je jediný ostrůvek trvalých názorů, jasných vyjádření a postojů.

Je to to náš pan prezident. Nemusím ho mít rád, nemusím mu rozumět, ale musím uznat, že to, co říká, má hlavu a patu.

Je ale také pravda, že s přibývajícím věkem, zdravotními problémy a vědomím, že už nemůže kandidovat v dalším období se stává osobou, která říká své názory a postoje bez ohledu, co s tím může způsobit. Na rozdíl od ostatních ale stále mluví jasně, srozumitelně a přijatelně pro většinu národa.

Snažme se přemýšlet o tom, co říká a proč to říká. Pak možná pochopíme, co je skutečná pravda a ne lež a manipulace s informacemi.

Pak možná odejdeme uzdraveni z politického hospicu a bude se nám žít lépe.


Zdeněk Jirásek


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama