Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2010 14:28:25

Hlas lidu hlas boží, pane Kalousku!

Hlas lidu hlas boží, pane Kalousku!

Tisíce naštvaných lidí, stovky telefonátů na policii i sekretariát TOP 09, dokonce jedna kolabující paní - to vše jako následek předvolební složenky rozeslané do všech domácností Miroslavem Kalouskem.

Podle marketingových odborníků se TOPce povedl výborný reklamní tah, který zaujal svojí originalitou všechna média a dostal stranu a jejího místopředsedu na první stránky novin. To je bezpochyby pravda, ovšem za jakou cenu? Především starší lidé byli po otevření poštovní schránky mnohdy opravdu vyděšení. Oni, kteří byli celý život zvyklí šetřit – a najednou by měli platit statisícový dluh? Podle autora nápadu se složenkou je to ale dobře, lepší prý se polekat teď než až jim nepříjde penze. Vlastně je to dojemné, jakou má péči o své spoluobčany, chtělo by se říct, kdyby …

Kdyby to nebyl právě Miroslav Kalousek, který v devadesátých letech coby náměstek ministra obrany stál u podivných zakázek na nefunkční padáky (bohužel se neotvíraly), na modernizaci tanku T-72 (z počtu 353 se jich nakonec zmodernizovalo jen třicet) nebo na štábní informační systém (dodnes prý částečně nefunkční), kde stovky milionů a miliardy jen létaly. Kdyby to nebyl Miroslav Kalousek, který se jako předseda rozpočtového výboru a později jako ministr financí významně podílel na dnešní výši státního dluhu.

A tak nemohu než souhlasit s komentářem jednoho občana, který zazněl v pátek na předvolebním setkání v Opatově: "Ten Kalousek by patřil do Jihlavy na Kopeček k Chocholouškovi ..."

*) pro neznalé reálií Vysočiny - jihlavský Kopeček je sídlo psychiatrické léčebny, lidově blázince

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama