Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2010 22:54:16

Jsme tým, který řeší problémy Vysočiny

Jsme tým, který řeší problémy Vysočiny

Reakce na článek Jiřího Blažka „Mé hodnocení krajské vlády na Vysočině“

Po přečtení článku Jiřího Blažka „Mé hodnocení krajské vlády na Vysočině“ musím konstatovat, že krajský předseda TOP 09 píše na téma, o kterém moc neví. Proto pouze opakuje klišé, které slyšíme na každém zasedání zastupitelstva od kolegů z ODS a KDU-ČSL – tedy o špatném hospodaření a neprůhledných veřejných zakázkách. Škoda, že nevěnuje trochu času prohlídce krajského webu, dozvěděl by se, že skutečnost je podstatně jiná.

Zjistil by například, že všechny veřejné zakázky jsou zcela transparentně zveřejňované na webových stránkách nebo to, že kraj Vysočina využívá k nákupu některých komodit e-aukce, které jsou naprosto průhledné a navíc přináší výrazné úspory. Např. na společném nákupu el. energie pro příspěvkové organizace letos ušetříme 12,5 milionu korun, u plynu pro krajské nemocnice dokonce 20 milionů korun. Že by to bylo podle TOP 09 špatné hospodaření?

Ani další výtka pana Blažka o neřešení problému nezaměstnanosti není nová, i tu už použila ODS ve své předvolební inzerci. Škoda, že ani jedni ani druzí neříkají, co jiného může krajská samospráva dělat pro snižování nezaměstnanosti kromě nových veřejných zakázek. A v téhle oblasti dělá sociálnědemokratické vedení kraje podstatně víc než předchozí pravicová koalice. Např. investice do silniční infrastruktury byly loni třikrát vyšší než v roce 2008, k tomu se přidávají nové pavilony v nemocnicích, zateplování škol, stavební akce v sociálních ústavech a v kulturních zařízeních, přičemž se maximálně využívají dotační prostředky z evropských fondů. Všechny jmenované akce dávají práci především firmám z Vysočiny a přispívají k udržení pracovních míst. Což mimo jiné oceňují i představitelé podnikatelské sféry a hospodářské komory.

No a co říct na tvrzení, že radní se neprofilují jako osobnosti, ale jako jednolitý tým? Ano, je to tak, rada kraje funguje jako tým. Byli jsme týmem ve volební kampani a jsme týmem i nyní, já to vidím na rozdíl od pana Blažka jako plus. Projevuje se to třeba právě tím, že se většina radních zúčastnila předávání Zlatých erbů, což v jiných krajích nebývá zvykem. Nejde nám totiž jen o ocenění nejlepších měst a obcí, ale také o zdůraznění významu, který přikládá vedení kraje rozvoji informačních technologií. Není proto náhodou, že je v nich Vysočina vnímaná jako lídr mezi kraji České republiky.

Samozřejmě bychom se mohli zviditelňovat jako někteří pravicoví politici třeba vztyčenými prostředníčky, nacistickými hesly nebo cizími rentgenovými snímky, ale to není náš styl. Jsem přesvědčený, že za politiky mají mluvit především výsledky jejich práce. Z desítek setkání s občany, členy neziskových organizací i podnikateli vím, že ten, kdo chce, je vidí. No a kdo nechce, ten píše podobné články jako pan Blažek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama