Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2010 19:01:08

Kdo nemá témata, nasadí dogmata

Kdo nemá témata, nasadí dogmata

Cestou na předvolební setkání s voliči jsem poslouchal na Čro Regionu rozhovor s vysočinským lídrem Strany zelených.

Na dotaz, jaké jsou jejich hlavní programové priority, uvedl na prvním místě nesouhlas s výstavbou spalovny odpadů. Nevěřil jsem vlastním uším - nespletl si pan Hermann náhodou volby? Kandiduje přece do poslanecké sněmovny a odpady jsou vyloženě krajskou a komunální problematikou, kterou poslanci nijak neovlivní.

Pak mi došlo, že Zelení prostě nemají témata. Není divu, po tom co čtyři roky předváděl Bursíkův pidiklub v modrém Topolánkově objetí, se těžko hledá, čím oslovit voliče, obzvláště na Vysočině.

A tak když není téma, nasadí se dogma, v našem případě o tom, jak je špatné energeticky využívat odpad. Co na tom, že v Evropě funguje bez problému 383 spaloven odpadů, vyrábějících teplo a elektrickou energii, které navíc znečišťují ovzduší výrazně méně než všechna ostatní paliva s vyjímkou zemního plynu. Co na tom, že spalování odpadů je ekologičtější než jejich ukládání na skládky a že by v Česku mohlo ušetřit miliony tun uhlí.

To je přece vůbec nezajímá, hlavně, že je čím postrašit voliče, aby běželi k urnám a hodili tam zelený lístek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama