Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2010 23:18:48

Odpověď na výsledek voleb: "Jedeme dál!"

Odpověď na výsledek voleb: "Jedeme dál!"

„Ještě jedno takové vítězství a jsme zničeni,“ pronesl po bitvě u Askula epeirský král Pyrrhos. I po třiadvaceti stoletích zůstává jeho jméno synonymem pro úspěch, který se rovná prohře.

Právě výraz Pyrrhovo vítězství ČSSD zaznívá často v médiích při hodnocení výsledků parlamentních voleb. Nezbývá než jim dát za pravdu v tom, že přes první místo na pásce to nebude sociální demokracie, kdo vytvoří příští vládu. S největší pravděpodobností naopak skončí v opozici. To však není žádná tragédie, demokracie je o střídání politických stran u moci.

Sociální demokracie je nejstarší politickou stranou v zemi, stranou, která přežila mnohem horší historické zkoušky. Důležité je přestat plakat nad výsledky voleb a začít s jejich podrobnou analýzou. Musíme najít příčiny, které vedly ke ztrátě nejméně deseti procent voličů, vyhodnotit objektivní důvody a vlastní chyby a poučit se z nich. A hlavně začít pracovat.

Sociální demokracie řídí třináct krajů. Uvidíme, zda se v praxi potvrdí deklarovaný zájem pravice o spolupráci, nebo se vrátí „studená válka“ z dob Topolánkovy vlády. Každopádně na krajích můžeme udělat hodně pro lepší život jejich obyvatel. Stejně jako naši starostové a zastupitelé na stovkách radnic po celé zemi, kteří jsou denně v kontaktu s občany a řeší jejich problémy.

Tady, v komunální a krajské politice, je základ našich budoucích úspěchů. Nenechme se proto znechutit dnešním dnem. Zítra je neděle, odpočiňme si a v pondělí se vrhněme s vervou do práce. Vždyť komunální a senátní volby nás čekají za necelého půl roku!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama