Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2010 12:01:08

Okříšky mají nejlepší bezbariérové webové stránky

Okříšky mají nejlepší bezbariérové webové stránky

Skutečnost, že webové stránky Okříšek patří dlouhodobě mezi nejlepší v České republice, se opět potvrdila v pondělí 12. dubna v Hradci Králové, kde jsme s kolegy z rady městyse přebrali ocenění za druhé místo v soutěži Zlatý erb v kategorií obcí.

Znamenalo to již čtvrté „medailové“ umístění v celostátním kole během sedmi let, kdy se soutěže účastníme. To ovšem nebylo všechno, obrovské překvapení přišlo až během slavnostního večera, kdy jsme byli pozváni na pódium k převzetí zvláštní ceny ministra vnitra Martina Peciny za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky!

Ocenění je obrovským úspěchem, o to větším, že v minulosti byla právě bezbariérovost jednou z mála slabin okříšského webu. Velké poděkování patří především firmě Webhouse, protože hlavní podíl na zlepšení má nová verze jejich redakčního systému, ke které se přidává dodržování základních principů přístupnosti webu při editaci a vkládání dokumentů, fotografií atd. Prestiž ceny zvyšuje způsob hodnocení, kdy vedle naplnění oficiálních pravidel přístupnosti rozhodovalo testování skupinami nevidomých a slabozrakých uživatelů – a právě v tom jsme dosáhli vysoké body.

V hlavní kategorii obcí jsme zopakovali umístění z roku 2007, kdy se Okříšky naposled probojovaly do celostátního kola a podruhé jsme tak zůstali ten pověstný poslední krůček od stupínku nejvyššího, na kterém jsme stanuli v roce 2004. Palmu vítězství si tentokrát odnesla obec Petrovice z Jihomoravského kraje – a musím říct, že naprosto zaslouženě, proto srdečně gratulujeme! Zájemce o podrobné hodnocení porotců celostátního kola odkazuji na stránky soutěže Zlatý erb.

Za připomenutí stojí i to, že o den dříve, v neděli 11. dubna, proběhlo v Klicperově divadle vyhlášení ceny Český zavináč za významný počin v oblasti informačních technologií ve veřejné správě. Letos ji získal kraj Vysočina za dlouholeté úsilí o rozvoj informační společnosti na celém území kraje a vzornou spolupráci všech subjektů veřejné správy nehledě na politickou příslušnost. Vedle všech tří hejtmanů – Františka Dohnala, Miloše Vystrčila a Jiřího Běhounka se pořadatelé rozhodli pozvat i zástupce místních samospráv a volba padla na Okříšky. Protože se starosta Josef Kula z rodinných důvodů musel omluvit, zúčastnil jsem se převzetí ceny ve dvojí roli krajského radního pro informatiku a zároveň radního městyse a webmastera okříšských stránek. Určitě se nespletu, když napíšu, že k ocenění Českým zavináčem se s hrdostí mohou hlásit i občané Okříšek, které při rozvoji informačních technologií na Vysočině zanechávají výraznou stopu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama