Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2010 13:25:34

Projekt eCitizen II: Města a obce Vysočiny zavedou nové webové služby pro občany

Projekt eCitizen II: Města a obce Vysočiny zavedou nové webové služby pro občany

Ve dnech 10. – 11. 8. 2010 se v Telči v uskutečnil 2. lokální workshop projektu eCitizen II, který je financován z programu Interreg IVC a jeho hlavním cílem je rozvoj služeb eGovernmentu zaměřených na občany v partnerských městech a krajích EU.

Na workshopu se sešli zástupci krajské samosprávy, obcí kraje Vysočina i zástupci privátního a akademického sektoru, aby se seznámili s předpokládanými výstupy projektu a jejich možného uplatnění v rámci místních samospráv.

Na workshopu byl účastníkům představen program Interreg IVC, projekt eCitizen II a model VALMA finského města Tampere, který by měl být v upravené podobě implementován v těch obcích kraje Vysočina, které o pilotní testování služeb eParticipace projevily zájem. V současné době se jedná o Nové Město na Moravě, Náměšť nad Oslavou, Velké Meziříčí, Okříšky, Humpolec a Třebíč .

Workshop pokračoval představením technologického zázemí kraje Vysočina a vybraných obcí s důrazem na služby eParticipace. V odpoledním bloku pak došlo k setkání zástupců IT oddělení obcí, které projevily zájem o transfer modelu VALMA a členů projektového týmu eCitizen II. Výsledkem živé diskuse byla dohoda o vzájemné spolupráci na navržení systému implementace modelu VALMA. Zástupci vybraných obcí se pak společně s členy projektového týmu vypraví v září na studijní cestu do finského Tampere.

Radní pro informatiku kraje Vysočina, Zdeněk Ryšavý, k tomu poznamenává: „Informatika a využívání moderních technologií je jednou z dlouhodobých priorit kraje Vysočina, na které spolupracujeme s městy a obcemi. Zavádění prvků eParticipace – česky řečeno zapojování veřejnosti do rozhodování samospráv prostřednictvím informačním technologií, např. internetu pokládám za velmi důležité pro rozvoj občanské společnosti.  Kraj Vysočina tuto oblast využití ICT maximálně podporuje a sám jde obcím příkladem. Projekt eCitizen II může významnou měrou přispět k rozvoji služeb eParticipace na Vysočině; velmi důležité bude vhodné navržení a pilotní testování některých  nových elektronických služeb, inspirovaných  modelem VALMA. Věřím, že občané kraje Vysočina budou tyto služby, které jim umožní přímo ovlivňovat rozhodovací procesy místních samospráv, hojně využívat“.

Více informací o projektu: http://www.kr-vysocina.cz/ecitizen-ii/ds-301512/p1=38699

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama