Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2010 12:55:56

Projekt přípravy ISNOV byl představen v Hradci Králové

Projekt přípravy ISNOV byl představen v Hradci Králové

Podpisem smlouvy o spolupráci mezi krajem a 15 obcemi s rozšířenou působností vstoupila příprava Integrovaného systému nakládání s odpadem v kraji Vysočina (ISNOV) do další etapy.

Dosavadní historii záměru vybudování ISNOV, přípravné práce, obsah a schvalovací proces spolupráce prezentoval radní pro životní prostředí Zdeněk Ryšavý na tradiční konferenci „Odpady a obce“ v Hradci Králové.
Jeho vystoupení navázalo na přednášky zástupců Moravskoslezského a Plzeňského kraje, věnované stejnému tématu.

V úvodu shrnul důvody spolupráce s obcemi, nezpochybnitelnou koordinační roli krajů a naléhavou aktuálnost řešení této problematiky. Vedle podpory zvyšování materiálového využívání odpadů zdůraznil nutnost využívání energetického, důležitá při přípravě integrovaného systému je naprostá otevřenost a komunikace s veřejností. A právě prvním zkušenostem z veřejných diskuzí se věnoval ve druhé části své prezentace, kde upozornil na argumenty vůči některým jednostranným až demagogickým názorům.

„Ukazuje se, že integrované systémy zahrnující materiálové (včetně biologických odpadů) i energetické využití odpadů jsou cestou, jak nejen naplnit závazky České republiky k EU, ale především nastavit odpadové hospodářství co nejefektivněji z hlediska ekonomického i ekologického. Proto se ostatní kraje zajímají o naše zkušenosti, několik kolegů se již na mě obrátilo s žádostí o poskytnutí prezentace nebo konzultace našeho postupu,“ shrnul radní Zdeněk Ryšavý své dojmy z jednání konference „Odpady a obce“.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama