Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2010 8:49:25

Vysočinu čistilo celý týden více než 14 tisíc lidí

Vysočinu čistilo celý týden více než 14 tisíc lidí

Letošního jarního úklidu Vysočiny se aktivně zúčastnilo 14 534 registrovaných účastníků. Další stovky dobrovolníků čistily náš region samostatně bez krajské záštity.

"Během týdne Čisté Vysočiny jsme vedli v evidenci 215 oficiálních úklidů, denně 20 až 30 akcí s různou podporou veřejnosti, škol a neziskových organizací," uvedl radní kraje Vysočina pro oblast životního prostředí Zdeněk Ryšavý.

V loňském roce se do akce Čistá Vysočina zapojilo 6 tisíc lidí a bylo sesbíráno přes 30 tun odpadků určených k dalšímu zpracování. "Letos se podařilo vyčistit Vysočinu od 60 tun odpadků. Je až zarážející, co všechno lidé vyhodí do přírody. Vedle plastových lahví a starých pneumatik se letos dostalo i na úklid např. polystyrenu z izolací, obalů od parfumérie či nejrůznějších odpadlých dílů z automobilů," prozradil radní pro regionální rozvoj Martin Hyský.

V letošním roce přibylo kolem silnic černých skládek a vyhozených pytlů naplněných odpadem.

Příkladem šli i radní kraje Vysočina, kteří pod vedením pana hejtmana Jiřího Běhounka vyrazili uklízet příkopy kolem krajských silnic v úterý 20. dubna odpoledne. Během dvou hodin nasbírali na úseku mezi Jihlavou a Přísekou 25 pytlů odpadků, vyhozených nezodpovědnými řidiči.

Akci Čistá Vysočina organizoval kraj Vysočina již druhým rokem. Jedná se o aktivitu projektu „Vysočina 21“, který realizuje  krajská samospráva za podpory Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR.

Další připravovanou aktivitou projetu „Vysočina 21“ je Veletrh produktů typických pro kraj Vysočina, který se uskuteční 6. května 2010 v Jihlavě. Cílem této zcela nové aktivity je  seznámit  veřejnost s regionálními produkty a podpořit regionální trh s kvalitním a nezaměnitelným zbožím.

Tisková zpráva kraje Vysočina

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama